Igazi szuper rangadóval nyit a svájci másodosztály hetedik fordulója, mert a 12 ponttal első helyezett, mindeddig veretlen FC Stade-Lausanne-Ouchy fogadja a szintén 12 pontos, de már két vereséget is begyűjtő Grasshopper Club Zurich csapatát. Különös pikantériát ad a találkozónak az a tény, hogy a szezonnyitó kupafordulót hasonló párosításban a vendégek nyerték. Most itt a lehetőség a hazaiaknak a javításra. Tippnek egy olyan opciót választottam erre a találkozóra, mely amellett hogy mind a két csapat meccseire jellemző, az egymás elleni küzdelmeiknél is gyakran előfordul.

A hazai piros-fehérek a már említett kupafiaskót követően egy bravúros pontszerzéssel nyitottak a bajnokságban, az előző szezonban még az első osztályban játszó Thun otthonában, és azóta is verhetetlenek. Úgy tűnik a nyár végi vérátömlesztés, mind a kispadon, mind a keretben pozitívan hatott az előző szezon újonccsapatára. Kodro Sejtanic Meho mester taktikai újításaira vevő a kerete, míg a mezőny számára mindezen újítások egyenlőre emészthetetlenek. Mostani eredménysorukból az jön le, hogy bármilyen első félidei eredmény után általában meghajtják a második félidőt, ezzel felőrlik aktuális ellenfeleiket. Eredményességükben élen jár francia csatáruk Lahiouel Yanis, a maga 3 lőtt góljával és 4 gólpasszával, de a svájci származású Ndongo Roland (2+2) és Amdouni Mohamed (2+1) aktivitásában is bizakodhatunk. Védelmük jelen pillanatban a liga legjobbja a kapott 6 góljával, de nem ezen áll vagy bukik a csapat eredményessége, mert kapott gól esetén sem esnek kétségbe.

Kétségbeejtő volt viszont a vendégcsapat, a Grasshoppers legutóbbi vendégfellépése. Kriens városában belenéztek egy 5:2-be úgy, hogy félidőben még 1:1-re álltak. Már az előző fordulóbeli, Xamax elleni 1:0-ás vereségnél látszott, hogy valami nagyon nem kerek a szintén a szezon előtt kinevezett Joao Carlos Pereira csapatánál. Ez a Kriens elleni vendégfellépésnél kiteljesedett. Pedig a "Szöcskék" is mindent megtettek a szezon előtti csapatmegerősítésre a feljutás reményében. Hogy mást ne mondjak van egy eredeti Pinájuk is, aki ráadásul hozza is a hozzá fűzött reményeket. (Rossz aki rosszra gondol.) A Chievo-tól kölcsönbe érkező Pina Nunes Nuno (2+2) teljesítményére eddig nem lehet panasza a szakvezetésnek és a szurkolóknak, viszont a többiek még nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Legfrissebb hír a vendégekkel kapcsolatban, hogy a meccs napján délelőtt 10 órakor kelnek útra és mindenki egészséges a keretben, ezért a legerősebbnek vélt kezdőcsapatát tudja csatába küldeni Joao Carlos Pereira.

Élcsapatokhoz méltó, gólokban gazdag, küzdelmes és színvonalas találkozót várok a Stade Olympique de la Pontaise-ben játszandó rangadón. Ennek azért van jelentősége, mert itt jól előkészített, természetes fűvel borított pálya várja a csapatokat. A Szöcskéknek állítólag nem ízlik a mű fű. Lehet a természetes fű sem fog.

FC Stade Ouchy - Grasshopper: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp