Pénteken a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek a bécsi 500-as teniszversenyen. Papíron -csak úgy, mint Djokovic- Dimitrov is könnyebb ellenfelet kapott, mint az ezt megelőző két fordulóban.

Grigor Dimitrovnak hogyha megy a játék, akkor alsó hangon masszívan top 10-es teniszező, márpedig úgy fest, hogy ezen a héten nagyon megy neki. Két szettben verte a szebb napokat is megélt, de mindig veszélyes Khachanovot, majd szetthátrányból győzte le a tavalyi világbajnokot, Tsitsipast. Mentálisan azért nem a legerősebb a bolgár, az első szett rövidítését 5:0-s előnyből bukta el, viszont ahogyan szetthátrányból felállt, abból azért lehet erőt merítenie. Nagyon agresszív teniszt játszik, és viszonylag alacsonyan tartja a ki nem kényszerített hibáinak a számát. Az egykezes fonákja mostanában nagyon sül és az adogatásai is szinte érinthetetlenek, de ami a legfontosabb, hogy látszik rajta a győzni akarás, ami azért az elmúlt években nem mindig volt jellemző. Gyors a borítás, mégis alig lehet lelőni a pályáról, a tour egyik legatletikusabb versenyzője.

Ezzel szemben Daniel Evans két barátságosabb meccsen van túl, az első körben Bedene feladta ellene, a második körben pedig a meglepetés hazai játékost, a 100-on kívüli Rodionovot verte két sima szettben, szóval nem nagyon volt még kitéve gyors és stabil tenisznek a héten. Amúgy sem Evans hetei a mostaniak, az antwerpi elődöntő előtt zsinórban négy tornán bukott az első fordulóban.

Összességében ha Dimitrov csak fele olyan jól játszik, mint Tsitsipas ellen, akkor is simán 2:0-ra nyer. Az elmúlt két évben kétszer is találkoztak kemény borításon, mind a kettőt Dimitrov nyerte, ezt várom ma is.

Dimitrov, Grigor - Evans, Daniel: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp