A hetedik fordulóban az első Ajax fogadja az utolsó helyezett Fortuna Sittard csapatát. Az előző fordulóban rekordot döntött az amszterdami Ajax együttese, a legnagyobb különbségű győzelmet sikerült aratnia, ráadásul mindezt idegenben. Szegény VVV Venlo csapata azt sem tudta, hogy mi történik...

A hét közben mindkét csapat pályára lépett, a hazai együttes a Bajnokok Ligájában, míg a vendégek a Holland Kupában voltak érdekeltek. Az Ajax Olaszországban játszott 2-2-es döntetlent az Atalanta otthonában, a mai találkozón várhatóan pihen egy-két kulcsjátékos. Jövőhéten már a dán Midtjylland csapata ellen játszanak Ten Hag fiai. Fontos találkozó lesz a hollandoknak, ha tovább szeretnének jutni. A Sittard csapata a másodosztályúRoda ellen bizonyult jobbnak és jutottak tovább a negyedik fordulóba.

Az Ajax csapata félelmetesen jó hazai pályán, mág az utolsó Sittard nagyon gyenge. További esély a tippre, hogy a vendégek idegenben alig rúgnak gólt, ellenben a nagyobb csapatoktól nem ritka az öt-hat kapott találat sem.

Úgy gondolom, hogy egy felforgatott Ajaxot láthatunk ma, akiknek hatalmas önbizalmat adott a múlt heti, 13-0-ás győzelem. Szeretnék jól folytatni a bajnokságot, a csereemberek is szeretnék megmutatni, hogy ők is vannak olyan jók, mint a kezdőcsapat tagjai és itt is gálamérkőzést várok.

Ha az egymás elleni mérkőzéseket nézem, akkor ritkán rúg kevés gólt az Ajax, van, hogy nem is kap. Legutóbbi háom találkozója a mérvadó, azelőtt 2002-ben találkoztak egymással. Tizenegy rúgott

és nulla kapott góllal hozta az Ajax azt a három mérkőzést. Jó eséllyel ennek a fele ma este is leesik.

Ajax - Fortuna Sittard: Ajax által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp