A Napoli teljesen máshogy játszik a nemzetközi kupában, mint a bajnokságban. Míg a Real Sociedad és az AZ Alkmaar ellen nem sokat törődtek a támadásokkal, addig a bajnokságban rendre dominálnak, és mennek előre. A Benevento ellen is végig nyomtak, akartak, látszott, hogy csak idő kérdése a gólszerzésük. Kicsit úgy tűnik nekem, mintha a bajnokság élvezne prioritást, míg az Európa Liga csak egy nyüg Gattusonak.

Ennek megfelelően a bajnokságban 2. helyen állnak azonos pontszámmal a Sassuoloval (ha a szövetség nem vont volna le tőlük egy pontot, akkor még jobbak lennének). Egyedüli vereségük a Juventus elleni 0-3, de tudjuk, hogy az az asztal mellett született, nem pedig a füvön. Emellett azonban csak győzelmeik vannak, méghozzá szerintem kiváló játékkal. A két korábbi COVID-os játékos, Piotr Zielinski és Eljif Elmas visszatérhet, negatívok, tehát pályára is léphetnek.

A Sassuolo a hét elején közölte, hogy van egy COVID-os a csapaton belül, de nem árulták el a személyét. Akárki lehet. Az egyik portálon azt olvastam, hogy Francesco Caputo saroksérülés miatt bizonytalan, de másik helyen pedig a kezdőcsapatban olvastam. Szerintem kezdeni fog. Jeremy Toljan és Lukas Haraslin viszont biztosan elkapta a vírust, tehát ők nem lépnek pályára.

Emlékezhetünk, a két csapat legutóbbi meccsén a Sassuolo négy olyan gólt szerzett, amelyet a VAR elvett, és ezzel kaptak ki 2-0-ra. Szerintem ez csúcs. Mindkét csapat a bajnokságban a támadásokra helyezi a hangsúlyt, a Sassuolo még az elmúlt fordulóban is képes volt az overre egy alkalmatlan pályán (totális köd volt). A két csapat győzelemre fog játszani, amiben a hazai csapat esélyesebb, most hogy nekik vannak visszatérőik. Azonban a múltkori meccsükből kiindulva szerintem az over a jobb lehetőség, közel azonos oddson.

Napoli - Sassuolo: Gólok száma - Felett/alatt tipp