Általában az ilyen tutinak tűnő meccseknél, mint például ez a Rapid Wien - Rheindorf Altach osztrák élvonalbeli mérkőzés, nos, az ilyeneknél szokás torkos borzhoz hasonlóan "szívni", de én most ennek ellenére megtippelem a tutit, vagyis a Rapid Wien hazai győzelmét, aztán pedig jöjjön, aminek jönnie kell. Majd csak lesz valami. Elvileg és például az lesz, hogy nyerni fog otthon bécsi alakulat.

Az igaz, hogy a 13 ponttal 2. helyezett bécsi Rapid programja eléggé sűrű mostanában, mert a gárda nemzetközi kupasorozatban is érintett, de remélem, hogy még nincs ok a fáradtságra. Főleg úgy, hogy az eddigi tapasztalok alapján a hazai bajnokságban szárnyal a Rapid Wien, miközben az Európa Ligában 2 mérkőzésből 2 vereségnél tart ugyanaz az együttes. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a nemzetközi meccseken pihen a Rapid, ám szerintem nem ez van, hanem egyszerűen csak ennyire képes most az osztrák csapat, s nem csak - értelemszerűen - a londoni Arsenal jobb nála, hanem még a norvég FK Molde is jelentősebb problémát tud okozni az osztrák alakulatnak.

Ám most legalább az van, hogy az Európa Liga-csalódások után újabb meccs következik a honi élvonalbeli bajnokságban, ahol az eddig kiválóan teljesítő Rapid Wien (5 mérkőzésen 4 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 14-6-os gólarány) megnyerhet egy újabb mérkőzést. Főleg annak tudatában így lehet ez, mivel a 4 ponttal 9. helyezett Rheindorf Altach az ellenfél, amelyik csapat kifejezetten gyengén kezdett a bajnokságban (5 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 6-13-as gólarány). Ez mellett még az is van, hogy jó formában vannak a hazaiak és kifejezetten pocsék formában vannak a vendégek, pluszban pedig még az is van, hogy az utóbbi időben idegenben nagyon-nagyon gyengén teljesít a Rheindorf Altach. Momentán egészen konkrétan az van, hogy ezen a téren jelenleg 12. helyezett az Altach a 12 csapatos osztrák élvonalban. Vagyis jelenleg éppen a Rheindorf Altach az idegenben leggyengébben szereplő osztrák csapat. Amelyik eddig mindössze egyetlen 1 gólt szerzett idegenben, viszont két meccsen összesen 8 gólt kapott (Salzburg - Rheindorf Altach 4-1, Sturm Graz - Rheindorf Altach 4-0).

Ha nem fognak "szórakozni" a bécsiek, akkor majd szerezhetnek ők is legalább 3-4 gólt. Ám én nem viszem túlzásba a dolgot és megelégszek a sima hazai győzelemre való tippeléssel.

Tipp: győz a Rapid Wien.

Rapid Wien - Rheindorf Altach: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp