Az Újpest FC közölte, hogy „az első csapatban ismét felütötte a fejét a COVID-19-es vírus. Akkor nagyrészben a stáb és pár játékos produkált pozitív eredményt. A csütörtöki (október 29-i) teszten viszont kiderült, hogy nem állt meg a fertőzés, és a csapat nagyrészét megtámadta, sajnos olyanokat is, akik már egyszer 1,5 hónapja átestek rajta és éppen, hogy visszaállhattak a csatasorba.”

Ezután fordult a csapat vezetősége kérelemmel az MTK felé, akik szépen cokit intettek nekik: „Az MTK vezetősége 1 nap haladékot kért, hogy átgondolják, és végül a nemleges válasz mellett döntöttek, így nincs más hátra, mint hogy kiállunk. A vírus és a sérülések okán igencsak megfogyatkozott csapatunk (jelenleg a pályát sem tudnák az NB1es kerettel megtölteni, összesen 9 játékosunk állítható csatasorba), így az ifikkel (U19) kiegészítve lépnek a pályára. Fiaink egy hete Predrag Rogan vezetőedző és a szakmai stáb fizikai jelenléte nélkül készülnek, a felkészülésben az U19-es és az NB3-as együtteseink szakmai stábja segít nekik. Sem lelkileg, sem fizikailag nincs meg az a támogatás, melyet eddig kaptak.”

Predrag Rogan edző ezt nyilatkozta még hozzá: „Szükségét érzem annak, hogy megosszam az alábbiakat a nyilvánossággal. Megfertőződtem a koronavírussal, minden tünete jelentkezett nálam, képtelen vagyok felkelni az ágyból. Az első csapatnak több, mint a fele, a teljes szakmai stáb, az összes edzőnk, fizioterapeutánk, orvosunk, mind-mind fertőzött. Jelenleg 10 játékosunk van, akik a legutóbbi teszteléskor ugyan negatív eredményt produkáltak, és pályára tudnak lépni, de mind együtt voltak a többi játékossal, együtt készültek, együtt játszottak... A koronavírus megtámadta a klubunkat, és nekünk most ezzel kell megküzdenünk. Sajnos teljesen érthetetlenek számomra az MLSZ előírásai, de nem dolgom ezt megérteni, a szabály az szabály. Az ellenfelünk hozzáállása, aki nem hajlandó elhalasztani a mérkőzést, szintén kicsit érthetetlen. Azzal, hogy nem egyeznek bele a találkozó későbbi időpontban történő lejátszásába, veszélybe sodorják a saját játékosaikat, és akár az egész bajnokságot is...”

Na, most akkor minden újpestit vérig sértek: Predrag Rogan szerintem el van tévedve. A sportszerűség nem mond semmi olyat, hogy ha valaki lebetegszik, a másik halassza el a meccsüket. Mikor volt olyan, hogy egy olimpiát elhalasztanak azért, mert valamelyik sportoló lesérült? Soha. Az Újpest játékosok lebetegedtek. Ennyi. Sehol nincs olyan, hogy ezért nekem el kellene halasztanom bármit is. Az Újpest szépen álljon ki az ifikkel, és verje péppé őket az MTK.

Az én tippem mégsem az MTK győzelem, az túl egyértelmű lenne, hanem inkább a gólok. Ilyen szituációban érzelmek fognak dominálni a hazai oldalon, biztosan lesz jó sok sárga lapjuk, kiállításuk, szóval akárhány gól születhet a végén. Megjegyzem egy kezdőcsapatnyi játékosa van még az Újpestnek, úgyhogy nem lesz olyan könnyű dolga a vendégeknek.

Újpest FC - MTK Budapest: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp