Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy imádom a magyar focit, csak a magyar foci nem mindig szeret engem. Tudom, hogy "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk". Ezért múlt havi sikeremen felbuzdulva egy komoly múltra visszatekintő csatát választottam a Merkantil Bank Liga aktuális fordulójából, a Vasas FC - Kaposvári Rákóczi FC találkozót. Jelen állás szerint úgy látom, hogy a bajnokság előtt a feljutásra esélyesnek kikiáltott, de gyengén rajtoló hazai csapat, a bajnokság harmadához érve kezd kiegyenesedni. Ezt próbálom egy lebiztosított tippel meglovagolni.

Hármas győzelmi sorozatuknak köszönhetően felkapaszkodtak a táblázat 9. pozíciójába a hazai piros-kékek úgy, hogy a gyenge szezonrajt ellenére már csak 4 pontra van tőlük a feljutást jelentő második hely. Olybá tűnik, hogy mostanra csiszolódott össze a Bene Ferencet váltó vezetőedző Schindler Szabolcs és a nyáron brutálisan megerősített keret munkája. Az angyalföldiek most tartanak ott, ahol már bő 10 fordulóval ezelőtt tartaniuk kellett volna. Radó András NB I-es gólkirályhoz méltóan ontja a gólokat, Pátkai Máté válogatott játékoshoz illően irányítja a csapatot és úgy összességében mindenki a helyére került Schindler irányítása alatt. Kívülállóként el kell ismerni, hogy nem volt könnyű dolga a vezetőedzőnek, mert a minőség eddig is megvolt a keretben, de ezeket a hazai sztárocskákat melóra fogni, nem egyszerű mutatvány. Most jó úton járnak és a Kaposvári Rákóczi ellen is az aktuálisan legerősebb kezdőt küldi pályára a szakvezető. A védelemből még mindig maródi Otigba Kenneth és Litauszki Róbert, viszont Balajti Ádám felépült sérüléséből, így bővül a támadószekcióban bevethető játékosok száma.

Az előző szezont még az NB I-ben töltő Kaposvári Rákóczi kispadján is történt egy edzőváltás a szezon folyamán. A hét fordulón keresztül nyeretlen vendégcsapat kispadján Waltner Róbertet Várhidi Péter váltotta, aki mindjárt a bemutatkozó mérkőzésén egy bravúrgyőzelmet aratott a jó erőkből álló Budaörs otthonában. Azóta is vannak figyelemre méltó győzelmeik a vendég zöld-fehéreknek, de most a Vasas lesz az ellenfél, akik lényegesen jobb játékerőt képviselnek a somogyiaknál. Ráadásul mikor ez a Péter gyerek elkezd magyarázkodni, na az a halálom. Már keresi a még nem létező vereségük magyarázatait. Hétközi utazás, hétközi játékpercek, megint utazás bla. bla. bla. . "Vasárnap újra utaznunk kell, ami egy kicsi monotonitást ad, de emellett is vannak gondjaink. Az alap probléma mellett játékosok is estek ki, ez pedig mindenképp nehezítő körülmény, de azon vagyunk, hogy ezt megoldjuk." . Egy ilyen edzői nyilatkozat után én el nem tudom képzelni, hogy ezek győzni mennének a Fővárosba.

Lebiztosítom a Vasas győzelmét, mert láttam én már karón varjút, de a vendégcsapat győzelmét teljesen kizárom a lehetőségek közül.

Vasas - Kaposvari Rakoczi FC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp