Nincs megállás, ahogy befejezzük, úgy várjuk a következő hét eseményeit, csupa izgalmas rangadó, csoportmérkőzések stb. lesz terítéken. A 8. játékhét kínálata közül a Packers - Vikings csoportmérkőzés tartogat jó fogadási opciót. Néhány héttel, hónappal ezelőtt még egy pikáns, kiélezett mérkőzésnek gondoltam, de 7. hét során már máshogy alakultak a történések. Egyik csapat alul, míg másik csapat felülmúlta a várakozásaimat.

Packers impozáns 5-1-es mérleggel vezeti az NFC North divíziót. Még messze a vége és nehezen kijelenthető, hogy ők-e a legjobb csapat az NFC-ben vagy sem. De nagyon szépen és pontra törően játszanak. Támadó oldalon Rodgers régi önmagát idézi, közel MVP formában játszik, pedig fegyverekkel nincs ellátva. Érdekes Rodgers idei játéka, szerintem a drafton végzet front office tevékenység is közrejátszhat, hogy az első körben nem WR, hanem az állítólagos utód (Love) érkezett. Mindent összevetve Rodgers játékában még van bő 2-3 év, ha a sérülések is elkerülik és a rajongók tovább gyönyörködhetnek tehetségében. Futó poszton Jones továbbra sem bevethető, helyettese Willimas-Dillon kettős lesz, akik termelhetik a yardokat. Elkapó poszton Admas zseniális sorra dönti egyéni rekordjait (legutóbb pont 196 yardot kapott el, ami nem semmi teljesítmény, de a héten Lockett még rajta is túl tett 200 yard és 3TD). Mellette van variációs lehetőség, de a dropok miatt erős a kérdőjel bennem, Pedig MVS, Sheperd, Tonyan bevethető. Lazard sérülésből hamarosan visszatér, ő még vihet szint a játékba, de a trade deadline is, ha esetleg szerez elkapót a csapat. Támadófal jól védi az irányítót. Védelem passz és futás megállításban is a liga első feléhez tartozik. Védőfalban Clark játéka meghatározó ő a futás stoppoló, plusz a két Smith révén pedig a nyomások érkeznek. Tény, hogy Za'Darius Smith kicsit haloványabb, mint tavaly, de bármikor fordulhat a kocka és nem lesz gond. LB sor közepe kicsit lyukas, Martinez távozás fájó, Kirksey nem bevethető. Secondaryből Alexander kiemelendő, nagyon hatékony az ellenfelek első számú elkapóival szemben, leradírozza őket.

Vikings 1-5-ös csapnivaló mérleggel rendelkeznek, idény előtt többet vártam tőlük, néha kicsit várom a fellendülést, de hiába, saját maguk sírját ássák hétről-hétre. Pedig posztokra, játékosokra bontva sokkal jobb eredményekkel kellene állniuk, mert a roster nem 1/1-es játékosállomány. Lásd Jets, Giants, Jaguars. Támadó oldalon Cousins hatalmas kérdőjel, van jó meccse, de van bűn rossz is. Inkonzisztens és így nem lehet nyerni. Futó poszton Cook az egyik legjobb, de volt sérülése, Mattison gyengén szállt be. Elkapó poszton Thielen és az újonc Jefferson is a legjobbak között, Diggs hiánya nem is érződik. Tight end poszt elveszve, pedig Rudolph-Smith kettős bőven játékba hozható. Támadófal kudarc és ez a kulcsa a jó offense játéknak, ha nem tudod megvédeni az irányítót, akkor nyomás alatt összerogy, plusz a futást is blokkolni kell. Védelem terén futás ellen közepes, passzok ellen gyenge az egység. Védőfal borzalmas, nagyon hiányzik Hunter-Griffen kettős. Plusz idén megszerezték Ngakoue, akit már tovább is adtak, áron alul a Ravens csapatához. Valami nagy probléma van a fejekben a vezetőségnél, Zimmert sokkal jobb edzőnek tartom. LB sor lyukas, nem kiemelkedő, köszönhetően a sérüléseknek. Secondary átjáróház, bárki képes megégetni a Vikings cornereket, plusz a kezdők még sérülésekkel is bajlódnak. Adams nevetve megeszi őket.

Összességében nagy a probléma a Vikings oldalán és nem itt fognak megindulni felfelé, hanem csúsznak mélyebbre és el kell gondolkodni, mit szeretnének az idei szezontól, Vagy kiárusítani egy-két értéket. Packers egyben van, támadások szépen felrajzolva működnek, az 1 TD különbséget hozza a csapat.

Green Bay Packers - Minnesota Vikings: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp