Annyira pocsék helyzetben vannak a csapatok, mind a kettő, hogy szinte biztosra vehető az, hogy dupla vagy semmit fognak játszani. Igazából már csak az az egyetlen és nem elhanyagolható dolog hiányzik a tisztábban látáshoz, hogy a házigazda Real Madrid és a vendégségbe érkező FC Internazionale Milano közül melyik csapat lesz képes ténylegesen is a "dupla vagy semmi" játékra.

Én a Real Madridot választom és a hazai győzelemre tippelek. Azért teszem ezt, mert a B-csoportban 2 ponttal 3. helyezett olasz FC Internazionale Milano mögött 1 szerzett ponttal utolsó helyezett spanyol fővárosi együttes számára a szó legszorosabb értelmében kötelező a győzelem. És bizony bármikor és bármennyire kiábrándító és pocsék formában volt a "királyi gárda", azért a legnagyobb bajban mindig képes volt "összeszedni" magát és nyerni tudott. Erre számítok ezúttal is. És, természetesen, arra is számítok, hogy amikor látványosan nagyon "nem megy" a madridi csapatnak és a nagy akarásnak nyögés lehet a vége, akkor általában a külső segítség is megérkezik a Bajnokok Ligája rekordbajnoka számára. Ez utóbbi tény megállapítása korántsem a véletlen műve, hanem elegendő megnézni az utóbbi 20 év BL-idény utolsó fázisaiban résztvevő focicsapatokat, s nagyon rövid időn belül eldöntheti az ember, hogy vissza-visszatérő csapatnevekkel találkozik és igazából az van, hogy a végső szinteken a BL az európai élcsapatok legszűkebb körének homokozójává vált. És bizony a Real Madrid az európai élcsapatok legszűkebb köréhez tartozik. Azaz a Real Madridnak mindenképpen muszáj jelen lennie a Bajnokok Ligája kiesési szakaszában. Mert bizony hatalmas pénzekről szól ez a focinak álcázott kereskedelmi tevékenység, hiszen - például - a Real Madrid - Barcelona vagy Real Madrid - Paris Saint-Germain FC párharcokra sokkal jobban kíváncsiak a fociszurkolók és lényegesen sokkal nézettebbek ezek a mérkőzések, mint az FC Krasnodar - Rennes vagy Club Brugge - Shakhtar Donetsk párharcok.

Elemezhetném én sokáig, hogy milyen fomában van a Real Madrid és milyen formában van az Inter, meg azt is, hogy melyik játékosok hogyan játszhatnak majd - ha egyáltalán játszanak - a spanyoloknál és az olaszoknál, mert ez most úgyis hiábavaló lenne. Azért, mert ez a Real Madrid - Inter jobbára arról fog szólni, szerintem, hogy valahogyan nyerniük kellene a spanyoloknak. Ennyi! Kész! Vége!

Tipp: győz a Real Madrid.

Real Madrid - Inter: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp