Az Atalanta nagyon hektikus csapat, ezt már többször is leírtuk. Kódolva van a játékukba a veszélyesség elöl és hátul. Az Ajax ellen is megmutatkozott ez legutóbb a Bajnokok Ligájában, és megmutatkozott a hétvégén a Crotone ellen is. Utóbbi meccsen Luis Muriel vitte hátán a csapatot, egymaga meglőhette volna a négy-öt gólt is az első félidőben, de hátul megint hibáztak egyet, és az a Crotone, akinek nincs egy normális csatára sem, simán rúgott egy kiugrásos gólt.

Ez a játék egy erős ellenfél ellen megbosszulja magát. Láthattuk ezt a Napoli ellen is. A Liverpoolnál erősebb csapat pedig nagyjából három van a világon jelenleg (Bayern, Milan, Juventus). A Salah-Mané páros, amely az előrejelzések szerint Jotával egészül ki, bizonyosan megrúgja a maga góljait. Ebben nincs kétségem. Egy betonozó csapat ellen megszenvedne a Pool, de egy olyan csapat ellen, amelyik úgy játszik, mint az Atalanta, ez nem lehet probléma.

Az Atalanta góljai nagyrészt attól függnek, hogy ki fog játszani a csatársorban. Vélhetően Duvan Zapata pályára lép, aki pihent a Crotone ellen, mellette pedig Malinovsky és Papu Gomez a prognosztizált támadójátékos. Én jobban szeretném Murielt az ukrán helyett, de tudomásul kell vennem, hogy Gasperini Murielt tartogatja a bajnokságra, a BL-re pedig cserélgeti Ilicicet és Malinovskyt, bár egyik sincs épp csúcsformában. Mellettük Robin Gosens és Marten De Roon sérült, tehát beszűkült a középpályás lehetősége Gasperininek, maradt a Pasalic-Freuler tandem középen, a szélen pedig Hateboer és Mojica, akit nem értek, mit kereshet ebben a csapatban.

Vannak gondok tehát támadásban, de Zapata és Papu ez ellen a tarcsi liverpooli védelem ellen elég kell legyen néhány gólhoz. Nincs Virgil van Dijk, Fabinho, Joel Matip és Thiago sem, ezzel azért jelentős veszteség érte az angolok hátsó alakzatát. Jürgen Klopp kockáztatni fog szerintem, és a 19 éves Rhys Williams-et teszi be középhátvédnek, mert Matip már edzett ugyan, de inkább a hétvégi City elleni meccsre kell őt tartalékolni. Olyan jól áll a Pool a BL-ben, hogy beleférne egy pontvesztés Bergamóban.

Szóval szerintem mindkét csapat lőhet gólt ez nem kérdés. Ennek a szorzója béna, ezért valami mást kell találni. Az Atalanta meccseire rendre kiveszem a félidő overt, mert én úgy látom, inkább az első félidőket tudják megtolni, akkor még van bennük kraft. Most is ezt várom, tehát nem hinném, hogy puhatolózó játékot fog nyomni Gasperini. Tehát szerintem meglesz a két gól félidőig, az jó szorzót is ad, nemúgy, mint a különféle meccsvégi overek.

Atalanta - Liverpool: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp