Rafa Nadal - Feli Lopez, nagyon klasszik párosítás, két balkezes spanyol játékos, akik az első egymás ellenijüket már 2003-ban lejátszották.

Rafael Nadal nagy ünneplésre készülhet, hiszen ha legyőzi a honfitársát, akkor a pályafutása 1000. győzelmét arathatja. Viszont ami még tény, hogy ezt a párizsi tornát még sosem nyerte meg, és így, hogy Djokovic nem indult, most óriási esélye lenne behúzni. A nyári visszatérés óta csak a salakos versenyeken indult el, Rómában negyeddöntőzött, a Garrost pedig csont nélkül behúzta, még csak szettet sem veszített. Azóta eltelt szűk egy hónap, tökéletesen belőhette magát az év utolsó versenyeire fedett környezetben.

Feliciano Lopez szeptemberben már 39 éves múlt, másodállásban pedig a madridi ezres verseny tornaigazgatója. Parádés párosjátékos, ezt a szinglibe is átvitte, rengetegszer jön fel a hálóhoz, a játéka meghatározó eleme a szerva és a röpte. Teremben egyszer nyert tornát, még 2004-ben Bécsben, nem annyira az ő terepe ez, de amíg jönnek a szervák addig jól elvegetál. Azért a jobbak simán lerendezték, Coric és Alex de Minaur is sima két szettben verte az elmúlt hetekben a veterán spanyolt. A meccs előtti interjújában egyébként azt mondta, hogy teljesen esélytelennek érzi magát Nadal ellen, csakúgy, mint a teniszezők 99,9 százaléka.

Már több, mint öt éve, hogy utoljára egymás ellen játszottak, akkor Lopez nyert, viszont 2015 volt Nadal legsötétebb éve, akkor 20 vereséget is benyelt. Nálam ez egy könnyedebb Nadal győzelemnek néz ki, egy szorosabb szettel, ilyen 7:5 6:2 körülre.

Nadal, Rafael - Lopez, Feliciano: Játékok száma - Felett/alatt tipp