Több napja keresem az okát, hogy miért kínálják ilyen magas oddson a fogadóirodák a Paks - Puskás Akadémia találkozón a hazai esélyeket, de nem igazán jöttem rá. Ezért, a jelenleg rendelkezésemre álló információk alapján rámegyek a hazai esélyekre, mert nem találom azt az okot, amiért nekem itt a vendégeket kellene favorizálnom. A két csapat aktuális formája és az a tény, hogy a vendégcsapatra még vár egy hétközi mérkőzés is a Honvéd ellenében azt sugallja, hogy itt a hazai zöld-fehérek, folytatva jó sorozatukat, otthon tarthatják a 3 bajnoki pontot.

Gyalázatosan kezdte a bajnokságot, de az 5. fordulótól szárnyal új edzőjével, Bognár Györggyel a paksi "Atom". Az utóbbi öt bajnokijukon a megszerezhető 15 pontból 13-at begyűjtöttek úgy, hogy közben még az MK-ban is talpon maradtak. Én személy szerint a Bognár-féle "varázslatot" két dolognak tulajdonítom. Az egyik az, hogy bátran nyúlt a csapathoz, mind személyileg, mind szerkezetileg. Mindenki meghökkenésére visszavitte Böde Dánielt a védelem tengelyébe, mert szerinte Böde Dani ott van legnagyobb hasznára csapatának. Az Osztermájer Gábornál jobbára mellőzött Hahn János pedig Bognártól megkapta azt a bizalmat, melyet folyamatosan meg is hálál góljaival. Ezekből következik a másik dolog, mely szerint Bognár mindenféle külső nyomás és beleszólás nélkül végezheti a dolgát Pakson. Ha nem így lenne, akkor biztos vagyok benne, hogy az ilyen húzásokat nem tűrnék szó nélkül az "észosztók". Nagy dolog ez kérem, mert a magyar NB I-ben rajta kívül még kb. egy ilyen edző lehet (Rebrov).

Sanda gyanúm szerint a Hornyák Zsolt edzette PAFC-nál viszont már közel sem így működnek a dolgok. A házigazdákkal ellentétben, Ők parádésan kezdték a szezont, igaz nem a papíron legjobbnak vélt játékosaikkal. Az élet felülírta Hornyák összeállításra vonatkozó elképzeléseit, ugyanakkor a csapatba került valódi Akadémisták felülírták a papírformát sikeres szereplésükkel. Ekkor a mester -naivan- tett egy olyan kijelentést, mely szerint nem is nyúl Ő a sikereket szállító társulathoz. Viszont Felcsúton úgy látom van az az "erő", amelyik majd megmondja, hogy mit csináljon Hornyák. Ebből lett a hanyatlás, ebből lett a fejetlenség és most már ott tartanak, hogy folyamatosan csak az egymásra mutogatásból áll egy-egy vereségük magyarázata. Én ezt a csapatot élőben láttam Kisvárdán, a 3:0-ás sikerüknél. Bár a végeredmény kicsit túlzó, de el kell ismernem ügyesen fociztak akkor. Nos, az akkori kezdőcsapatukat érdemes összehasonlítani az MTK vagy a DVTK elleni kezdőjükkel és máris érthető miről is beszélek.

Tisztában vagyok vele, hogy kockázatos ilyen korán beküldeni egy hétvégére vonatkozó tippet, viszont úgy gondolom, ha semmi rendkívüli esemény nem történik addig, akkor érdemes kockáztatnom, mert ezt a tippet ilyen magas oddson már csak ma küldhetem játékba.

Paksi SE - Puskás Akadémia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp