Az Atalanta nagyon szimpatikus csapat, ezt nem kell részletezni. Gasperini mester egy olyan játékot rakott össze, ami sokaknak tetszetős, mivel az őszinteségre épül. Nem taktikázza túl a dolgokat, amint náluk a labda, rontanak előre. Amikor a játékosok frissek, akkor ez olyan eredményeket okoz, ami csodálatos, ujjong mindenki tőle. Azonban ha valami difi van, akkor jön a krach és a hatalmas bukta. Az utóbbi időben mindkettőre akadt példa. A csapat kerete szegényes, ha a húzóemberek fáradtak, akkor bizony akadozik a motor. Ráadásul egy kemény védelem ellen már nem tudnak annyira fickándozni. Most csak de Roon és Gosens sérült a jelentősebb játékosok közül, de egyiküknél sem érzem az átütő formát (kivéve Luis Murielnél, aki szenzációs dolgokat tud csinálni).

Az Inter úgy néz ki, megrekedt Contével. Tavaly nagyon úgy tűnt, hogy méltó kihívója lehet a Juventusnak, de az idei év eddig sokkal gyengébb. A BL-ben két döntetlen és egy vereség áll a nevük mellett. Madridban kikapni nem szégyen, de a donyecki 0-0 csúnya volt, a Mönchengladbach elleni fiaskó (2-2) pedig szintén ciki. A bajnokságban még kevésbé jönnek az eredmények, legutóbb a Parma is majdnem elvitte a három pontot a Giuseppe Meazzából (2-2). A Milan is legyőzte őket, a gyenge formában lévő Lazio pedig elcsent egy pontot tőlük (1-1). Ami aggasztó, hogy Romelo Lukaku sérült, ezt bizony meg fogják sínyleni.

A mostani meccsük kapcsán szerintem figyelembe kell venni: hogy 1. holtfáradt mindkét csapat a hétközi BL-meccs miatt. 2. az Inter a bajnokság végén nyáron simán nyomta le az Atalantát 2-0-ra. Akkor a két gólt már rögtön a meccs elején megrúgták, aztán mindenki nyugodtan elfocizgatott. Most az Atalanta lefelé tendáló formája azt mondatja velem, hogy ismét győz az Inter, de jobb fogadásnak tartom, hogy az első félidőben láthatunk inkább focit, mivel a második játékrészre el fog fogyni a két csapat ereje. Gyorsan dönteni akarnak szerintem, és ezért lehetnek gólok az első félidőben.

Atalanta - Inter: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp