Az a csapat, amelyik 75 percig így tudja tartani a Bayern Münchent, mint a Salzburg, méltó a tiszteletemre. Le a kalappal Szoboszlaiék kiváló játéka előtt. Olyan presszinget nyomtak, amit egyszerűen nem lehetett tartani egész meccsen, hiszen a letámadásukat tényleg kiterjesztették az egész pályára. Amint Junuzovic elszállt, és Szoboszlai vette át a helyét, felborult az addig jól muzsikáló középpálya, ez eredményezte a nagynak tűnő vereségüket.

Sokat elmond az osztrák bajnokságban mutatott dominanciájukról, hogy a meccs előtt a Tirol ellen olyan kezdőcsapattal nyertek, ami nyomokban sem hasonlított a Bayern ellenihez. Hat meccs után is százszázalékosak az osztrák Bundesligában. Az biztos, hogy van mélység a csapatban, elég arra gondolni, milyen jól szállt be a BL-meccsbe Okugawa és Okafor a második félidőben. Ha Patson Daka tényleg teljesértékű lesz, akkor még tovább bővül Jesse Marsch mester repertoárja.

A Rapid Wienről is kell néhány szót szólni. Elméletileg Ausztria második számú csapata, de szerintem ez inkább illeti a LASK Linzet, míg a harmadik a Wolfsberger, és így én negyedik helyre teszem a Rapidot.

Őszinte leszek, nagyon sebezhetőnek tartom a Rapid védelmét: a Salzburghoz hasonló stílust képviselő Wolfsberger nemrég három gólt lőtt nekik, de az Európa Ligában meglőtte ezt a számot a félelmetesnek nem mondható Dundalk is. Emlékezhetünk a legutóbbi meccsükre, ahol a Salzburg 7-2-re győzött. Szerintem ez az eredmény bizonyosan nem fog megismétlődni, de az egy nappal kevesebbet pihent Rapidot ismét legyőzheti 3-4 gólt rúgva a Salzburg. A sima győzelmüknél azonban jobban tetszik az, hogy lesz legalább négy találat a meccsen.

Rapid Wien - Red Bull Salzburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp