Nem is lehet jobb Sunday Night Football találni a 9. játékhétre, mint a Brady-Brees összecsapás következő felvonása. Előző találkozójuk pont az első fordulóig kell visszanézni, ahol a szentek 11 pontos győzelmet arattak. Tény, hogy akkor még nem festett jól a Bucs, de azóta egyre magabiztossá vált a csapat.

Buccaneers jelenleg 6-2-es mérleggel büszkélkedhet és ezzel az aránnyal pont a mai ellenfelüket taszítják le az NFC South trónjáról. Támadó oldalon Brady új otthonra talált, 43 éves létére kiválóan teljesít, hihetetlen amit művel. Legtöbben már nyugdíjaznák, plusz feltétek az új közegtől, de ő rácáfol mindenkire és szép csendben végzi munkáját. Passzpontossága rendben, mélységi dobásai kiválóak, ez ami miatt ilyen jól is teljesít az egység. Nem fél megdobni a hosszút. Futó poszton rotáció működik Jones-Fournette kettős jól elosztja a snapeket. Elkapó arzenál kiviteles Tampába már az Evans-Godwin duó is a liga legjobbjai közé tartozik, plusz Antonio Brown érkezés még rátesz egy lapáttal. Most jó irányítónak lenni Tampába. Kíváncsi leszek Brown beilleszkedésére, tudjuk, hogy Isten adta tehetség, de fejben kicsit gyenge, plusz az öltözőre se vett jó hatást. Szerintem Arians mester tudja kezelni a dolgokat, ha Brown fegyelmezetlen vagy zűrős lesz, akkor ajtó és mehet. Jóformán utolsó esélyével játszik már 31 éves és lassan megkopik a sebessége. Tight end poszton Gronk felvette a ritmus és Brady kedvenc célpontja még jobb lesz az idő előrehaladtával. Támadófal dicséretes, de inkonzisztens a teljesítményük, érdekes lesz Jordan kordába tartása. Védelem a futásokat kiválóan semlegesíti, de passzok ellen zavarba hozhatóak. Védőfal esetében a nyomással nincs gond, Barrett-JPP nem rossz, Suh-val kiegészülve igazi paradicsom a futás blokkolás. LB poszton White a pálya minden szegletét bejátssza. Secondary kicsit sebezhető, ha van ideje a QB-nak passzolni.

Saints 5-2-es mérleggel bír, ami csak a 2. helyre jó. Éppen a Bucs előzi őket, ezért is kiemelten fontos találkozó következik. Irányító poszton Brees teljesítménye eléggé véleményes, hosszú dobásokra alig vállalkozik, igaz elkapó szekcióból Thomas nagyon hiányzott. Statisztikáit leszólni nem lehet, sok csapat örülne ilyen QB teljesítménynek. Futó poszton Kamara elit, ha kell fut, ha kell elkapja, kétfejű szörny. Brees rengeteg checkdown passzal operál felé. Mellette Murray is képes extrára. Brees mérkőzése előtt kicsit fájlalta dobóvállát, de nem kérdés, hogy kivel áll fel a Saints. Elkapó fronton Thomas visszatér, vele sokkal erősebb az egység, posztja krémjéhez tartozik, védők retteghetnek. Brees bárhol megtalálja kedvenc játékszerét. Mellette Sanders is aktiválva lett a COVID listáról, plusz Smith és Cook se elveszett. Támadófal kiváló jól védik irányítójuk és blokkolásban is jeleskednek, egyedül Armstead játéka kérdéses, ő hiánya érzékenyen érinti az egység csapatmunkáját. Védelem futás ellen a Bucs-hoz hasonlóan kiváló, passzok terén is a liga középső részén foglal helyett. Védőfal terén a nyomás érkezik Jordan nagyszerűen teljesít, LB poszt közepén Davis megfelelően kordinál. Secondary inkonzisztens, vannak nagy jelenetek, de hosszabb távon eltűnnek. Lattimore kiváló játékára nagy szüksége lesz, mert a Tampa jobbnál-jobb fegyverekkel operálhat.

Összességében a csoportgyőzelmet befolyásoló mérkőzés, mindkét csapat támadó egysége kiváló, Bucs oldalán több skill player, akit Brady bevonhat a közös játékba. Kamara, Thomas limitálása nagy kulcs. Futást a két egység megfelelően kordába tartja. A védelem kulcsfontosságú, ki fog labdát szerezni, ami eldönti a találkozó kimenetelét. Pontokból hiány nem lesz, de szerintem a Bucs visszavág és minimális győzelmet aratnak a szentek felett.

Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp