Az év utolsó WTA tornáját rendezik a héten Linzben. Egy olyan meccset választottam az első körre, ahol a játékosok formája eltérő és hiába a világranglistán elfoglalt alacsonyabb hely, mégis Dodin az esélyes - joggal.

Oceane Dodinnek képességei alapján simán top 100-as játékosnak kellene lennie, azonban jelenleg csak a 115. helyen áll mivel pályafutását sok sérülés hátráltatta. Ez a 115. hely nagyon közel van ahhoz, hogy főtáblás legyen az Australian Openen. Ahhoz, hogy bekerüljön biztosan a főtáblára, két helyen gyűjthet pontokat: itt Linzben, illetve a decemberi kisebb limoges-i tornán, ahol biztos szabadkártyát kap. Tehát igen fontos a franciának ezt a meccs és ezt eddig meg is mutatta a selejtezőben. Biciklit adott Jani Rékának, majd két szettben verte Paart. Nem mellesleg két hete ITF tornát nyert szintén fedett körülmények között Reimsben, így jó teljesítményt várok tőle itt is.

Ezzel szemben Teichmann eléggé kérdőjeles. Borzasztóan jól kezdte az augusztus, amikor döntőzött Lexingtonban és a US Openen is ment egy kört a selejtezőből. Aztán valami elszállt. Kipukkant, mint egy lufi és innentől kilenc meccsből mindössze hármat nyert meg. Párizsban Begu ellen esett ki az első körben, majd az ostravai fedettpályán Krejcikova ellen, mindössze 5 játékot nyerve. Két héttel később vajon milyen formában lehet egy fedettpályás specialista ellen? A lexingtoni formája biztos elég lenne a győzelemhez, azonban neki ez az év utolsó tornája, nem hiszem, hogy sok esélyes lesz itt a végső sikerre. Ne feledjük, hogy lassan el kell kezdeni készülni az új szezonra, így elmondhatjuk, hogy Teichmann a következő két hónapra teljesen más edzésekkel és tervvel készül. Ezért is van érték még 1,5 környékén is a francia győzelmében.

Dodin, Oceane - Teichmann, Jil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp