A végéhez ér a 2020-as esztendő az ATP Touron, az év utolsó ATP versenyét Szófiában rendezik, Pospisillel és Sinnerrel.

Jannik Sinner a jövő teniszének egyik legnagyobb várományosa, a tavalyi NextGen világbajnokság nyertese. Élete első ATP döntőjét játssza a még csak 19 éves olasz, nagy valószínűséggel nem az utolsó lesz ez a pályafutásában. Egész jól alakult az év vége neki, negyeddöntő a Garroson a későbbi győztes Nadallal, elődöntőzött Kölnben a későbbi bajnok Zverevvel, Szófiában pedig beérhet ez a sok meló, amit beletettek Riccardo Piattival, aki többek között edzette a fiatal Djokot, Sharapovát, és Raonicot is a top 3-ba vezette, szóval elég jó kezekben van Sinner. Ugyanazt a gyors teniszt játssza, mint a honfitársai, nagyon hamar felszállóban üti a labdát, amihez egy egész jó lábmukna párosul. Fejben is jól tartja magát, a korához képest kifejezetten, Alex de Minaurt szettháttrányból verte a negyeddöntőben, majd Mannarinot verte sima kettőben a döntőért.

Pospisil is az első ATP címéért hajt Szófiában, de neki már van két vesztes döntője is, az egyik idénről, Montpellierből. Inkább párosban gyűjtögette a trófeákat, Jack Sockkal együtt wimbledoni bajnoknak is mondhatják magukat. A röptéje átlagon felüli, próbálja is kihasználni, rendszeresen feljár a hálóhoz, emellett pedig a szervája, ami kihúzhatja a bajból. Ha hosszú labdamenetekbe bonyolódik, akkor minden bizonnyal Sinner jön ki belőle jobban.

Mind a kettejükön ott van a nyomás, az első szingli trófeáért, játékban viszont az olasz sokkal inkább Pospisil felé tud nőni, és mentálisan is egyben van ahhoz, hogy végigvigye ezt az egész meccsen, így Sinner mellett voksolok.

Sinner, Jannik - Pospisil, Vasek: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp