A mérkőzés arról dönt, melyik csapat esik ki az A osztályból. Azzal, hogy Horvátországban győztek a horvátok 2-1-re, lényegében egyetlen esélye maradt a svédeknek: győzniük kell Stockholmban. Én egyetlen mérkőzését néztem a svédeknek, a franciák elleni 0-1-et, ahol bődületesen gyengén játszott a csapat. Az első félidőben volt néhány lehetőségük, de összességében a támadójátékukról sok jót nem lehet elmondani. A portugálok ellen sem tudtak gólt lőni (0-2, 0-3), a legutóbbi dánok elleni meccsen sem jött össze. Az orosz elleni barátságos mérkőzésen lőttek két gólt, illetve Horvátországban egyetlen.

A csatárok és az őket támogató középpályások gyengék, nincs egy Ibrájuk, aki egymaga elintézi a gólokat. Berg és Quaison lesz vélhetően a két támadójuk, mivel Alexander Isak nagyon gyenge formát mutat. Ebből az anyagból kellene tehát gólt szerezni. Nehéznek tűnik.

Mégis azt mondom, most megvan a lehetőség. A horvát csapat védekezése mostanában nem tökéletes. Utolsó kilenc válogatott mérkőzésen kaptak gólt. Utolsó clean sheetjük a magyarok ellen volt 2019. év októberében. Átalakult a csapat játéka, nem a biztonságra törekvő, defenzív stílus dominál, ami amúgy a balkáni csapatokra oly jellemző, hanem inkább a támadófocit erőltetik. Ezt láttuk a legutolsó fellépésükön a törökök ellen is, ahol 3-3 lett a végeredmény. Mi is játszottuk a törökökkel, tudjuk, milyen gyenge támadójátékuk van. És ezek a gyenge törökök lőttek hármat a horvát védelemnek.

Ráadásul most Domagoj Vida, a legjobb védőjátékosuk hiányozni fog, mert elkapta a vírust, szóval karanténba vonult. Pongrasic helyettesítheti, akiről bevallom férfiasan, sokat nem tudok. A védekezésre tehát nem számíthatnak a horvátok, kizárólag a támadójátékban, amiben viszont nagyon erősek: Badelj, Modric; Pasalic, Vlasic, Perisic; Budimir középpálya-csatársor lép pályára, amiben nagyon sok potenciál van. Szerintem ezért mindkét csapat lőhet gólt, van érték ebben a tippben.

Svédország - Horvátország: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp