Vártam, vártam, vártam és vártam eddig, ám nagyon úgy tűnik, hogy hiába vártam arra, hogy ennél az Aalesund - Vålerenga norvég élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél az 1X2-n kívül egyéb másik ajánlatok is legyenek a bukmékereknél. Ám, sajnos, mostanra már egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy hiába várok én az 1X2-n kívül egyéb másik ajánlatra, mert ez ügyben továbbra sincsen semmi, és csakis annyit érek el az egyre feleslegesebbé váló várakozásommal, hogy a találkozó közeledtével egyre jobban csökkenni fog a vendégek sikerére ajánlott szorzó. Például a néhány nappal ezelőtti 1.75-ről már 1.65-re csökkent az oslói Vålerenga Fotball idegenbeli győzelmére kínált odds.

Igazából "Vålerenga 1.5 gól felett" lenne a tippem, de - sajnos - ez még nincsen az ajánlatok között, ezért aztán kénytelen vagyok helyette arra az egyetlen lehetőségre tippelni, ami most van a kínálatban, azaz kénytelen-kelletlen az 1X2-re kell tippelnem. És ha még nem tippelhetek az általam kigondolt "Vålerenga 1.5 gól felett"-re, akkor - értelemszerűen - a 2-es, vagyis a vendégek győzelme lesz a tippem.

Sajnos muszáj sietni az erre az Aalesund - Vålerenga mérkőzésre való tippeléssel és már most kiválasztani azt az egyetlen fogadási lehetőséget, ami van, mert a bukmékerek nagyon-nagyon "elszabták" a vendégekre ajánlott szorzót, s teljesen biztos vagyok abban, hogy miután jó alaposan kiröhögik őket és joggal nevezik majd lúzereknek őket, hát ők amolyan jobb később, mint soha alapon tutira biztosan korrigálni fognak. Egyáltalán nem leszek meglepődve, ha nemsokára már csak 1.30 - 1.40 között lesz a vendégek sikerére ajánlott odds.

Már csak azért is, mert a 10 ponttal 16. helyezett hazai csapat, vagyis a messze-messze tökutolsó alakulat (az Aalesund eddigi mérlege: 24 mérkőzésen 2 győzelem, 4 döntetlen, 18 vereség, 26-71-es gólarány) már nagyon régóta feladta az élvonalban maradási harcot és megbékélt azzal a ténnyel, hogy a következő idényben másodosztályú lesz, miközben a vendég Vålerenga Fotball csapatának a dobogóért és nemzetközi szereplésért vívott küzdelemben nagyon kell a győzelem (a Vålerenga Fotball eddigi mérlege: 4. hely, 24 mérkőzésen 13 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség, 41-28-as gólarány, 45 pont).

A Vålerenga Fotball az előző fordulóban 2-0-ra legyőzte a közvetlenül mögötte levő Odd Grenland BK együttesét, s volt annyira szerencsés, hogy az előtte levő Rosenborg BK nagyon simán bukott 3-0-ra a Viking otthonában és továbbra is maradt 45 pontnál. Éppen ugyanannyi pontja van a Vålerenga Fotball együttesének is. Azaz: innentől kezdve teljesen nyílt csata van a dobogóért, s az kap majd érmet a befejezéskor, amelyik csapat jobban teljesít.

A vendégcsapatnak muszáj győznie az utolsó helyzett Aalesund otthonában, s azért lenne "Vålerenga 1.5 gól felett" a tippem, mert egyrészt a Vålerenga Fotball nagyon sokkal jobb csapat az ellenfelénél, másrészt pedig az a balfék hazai alakulat még akár véletlenül vagy tévedésből is szerezhet egy gólt, s akkor az miatt gondban lehet majd a vendégcsapat. Jobb lesz legalább 2 gólt szerezni idegenben. Biztos, ami biztos.

Tipp (választási lehetőség hiányában): győz a Vålerenga Fotball.

Aalesund - Vålerenga: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp