Nagy kár volt Rublevért, de még egyszer meg kell próbálni Nadal ellenfelét megtámogatni, az orosz nagyon be volt rezelve az első O2 arénás, ráadásul esti meccsén, csak pillanatokra idézte azt a formát, ami ebben az évben jellemezte, így egy takaréklángon égő Nadal simán tudta verni.

Mert Nadal egyáltalán nem volt éles, ütött egy-két Wattsba illő pontot, párszor elsült a tenyerese, de volt rengeteg hiba is, második szervákat ütött világgá, viszont bőven elég volt Rublev ellen, az valószínűleg nem lesz sem Thiem, sem Tsitsipas ellen. Szóval nekem még mindig nem meggyőző Nadal, nem véletlen ez, hogy fedett pályán nem alkotott maradandót a karrierjében, és Thiem azért már egy olyan kaliber, aki párszor megverte Nadalt, és már évek óta rutinos vb résztvevő.

Dominic Thiemet salakmenőként ismerhettük meg, azonban az utóbbi években, köszönhetően Massunak, kemény pályán is óriási eredményeket ért el. Tavaly döntőzött a világbajnokságon, döntőzött az Australian Openen, behúzta Indian Wellset, és élete első Grand Slam tornáját, a US Opent is megnyerte. Kellőképp felgyorsult a játéka, és már minden borításon számolni kell vele. Az első körben a tavalyi vb döntőért vágott vissza Tsitsipasnak, 2:1-re verte a görögöt, mindössze egyszer veszítve el az adogatását. Végig koncentráltan játszott, a tavalyi formáját mentette át idénre is.

Az elmúlt két szezonban (ami kb mérvadó) háromszor játszottak egymás ellen, kétszer nyert Thiem, legutóbb az Australian Open elődöntőjében nyert 3:1-re az osztrák. Megvan tehát a kulcs, hogy hogyan lehet megverni Nadalt, meg is tette már, szóval minimum egy szettre mindenképp jónak kell lennie.

Nadal, Rafael - Thiem, Dominic: Szett hendikeppel - Hendikep tipp