Péntek éjjel hivatalosan is megkezdődött a 11. játékhét. Általában a TNF mérkőzések hagynak kivetnivalót maguk után, de ez a NFC West csoportrangadó nem sikerült rosszra. Előzetesen két rájátszásért harcoló csapat, már odaszögezik a szurkolókat a televízió elé. A mérkőzést egyébként a Seahawks behúzta, így lépéselőnybe került a többi csapattal szemben. Érdekes csoport, hiszen a végén bárki odaérhet. A többi mérkőzést böngészve, lesz egy-két jó opció, pl.: az általam választott NFC South csoportmeccs.

Saints jelenleg 7-2-es mérleggel vezeti az NFC South divíziót. A csapat nem dőlhet hátra, hiszen van még néhány forduló, amely alapján biztosítaniuk kell a januári tagságot. Támadó oldalon korábbi évek alapján megvannak, az egység magja, skill palyerek kiválóak. De most nagy változás történt a csapat élén, hiszen a veterán irányító megsérült. Brees bordasérülés miatt legalább 3 mérkőzést kihagy. A keletkezett nagy űrt Payton mester Hill és Winston játékával szeretné betöltetni. Ami nem lesz egyszerű, hiszen Brees passzpontossága, játéktudása, intelligenciája kiemelkedő, míg Hill inkább svájci bicska, aki mindenhez is ért, de még kezdőként nem láttunk tőle sokat. Winston szemműtétje után, érdekes szituáció, de még jól is elsülhet. A korábbi 1/1 passzolástól nem riad vissza, de nyomás alatt, buta hibákra képes és abból picksix (eladott labda, visszahordva TD-re). Futó poszton Kamara elit, elkapások után nagyon hasznos. Igaz kisebb sérüléssel bajlódott, de játéka nem kérdés, őt Murray tehermentesíti. Elkapó fronton Thomas visszatéréséével jól állnak, mellette Sanders, Smith vagy Cook se rossz alternatíva. Támadófal kiváló, de Hill-el a fedélzeten oda kell figyelni. Az egységből Armstead játéka kérdéses, nagy szükség van a tackle játékára, aki a holteret védi. Védelem futás megállításban kiváló, de passzok levédekezésében sem rosszak. Védőfal estében a nyomásgyakorlás működik Jordanék révén. LB poszt középső része futások megállításában nagy szerepet játszik. A csapat csere utján megszerezte Alexandert a 49ers-től, igazából Alonsot adták, némileg jól jártak. Secondary nem rossz, Lattimore sérüléssel bajlódik, kiesése már gond és vígan szétkaphatja Ryan a corner sort.

Falcons szezonja már elúszott, 3-6-os mérleg után sok remény nem maradt. Quinn mester elküldése után beindult a henger, de ez már késő. Maximum pár csoportrivális dolgát még megnehezíthetik. Támadó oldalon sok probléma továbbra sincs, Ryan megfelelően koordinálja a dolgokat. Futó poszton Gurley leigazolása nem volt rossz döntés, rajta látszik az akarat, elszántság és a küzdeni tudás, amely továbbra is munkát biztosít számára. Elkapó poszton a liga egyik legjobb duója várja a passzokat, hiszen Jones-Ridley kiváló. Mellettük Ryan képes bárkiből a pluszt kihozni vagy a tight end játékra építeni és Hurst elővenni a playbookból. Támadófal center posztot kivéve, közepes az egység. Mack jól végzi munkáját. Védelem kétarcú, míg a futást jól limitálják, addig a passz levédekezés homály. A futás megállítás betudható a liga fejlődésének és inkább az ellenfél irányító passzolási metódusának. A védelem csupa első körös tehetségekből áll, de még így se tudnak kibontakozni, McKinley elküldve. Védőfal részéről a nyomás gyenge, Fowler játéka kérdéses. LB poszt Jones játéka biztató, de a többiek nem tudnak felnőni hozzá. Secondary borzalmas, bárki képes megverni őket, Thomas nagy napja lehet. Rengeteg az elrontott szerelés és a yardokat nyelik, Kamara Thomassal egyetemben viccet csinál belőlük.

Összességében a sima Saints győzelem felé hajlanék, de Brees kiesése kicsit aggasztó, plusz a Falcons felfelé ívelő fejlődésük és pihenőjük már adhat okot a győzelemre. Védelem tekintetében a Saints egysége jobb, de Hill személye és a támadósor kicsit rozsdásnak tűnik, Ryan játéktudása és elkapói szoros meccset produkálhatnak. TD-n belül maradt a vendég gárda.

New Orleans Saints - Atlanta Falcons: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp