Az nb2.hu oldalon úgy harangozzák be a mérkőzést, mintha ez valamiféle rangadó lenne. A múltja alapján valóban lehetne ilyen felhangja is a meccsnek, de őszinte leszek, én mióta figyelem a magyar labdarúgást – és az van vagy 30 év –, nem emlékszem jó szegedi csapatra. Tehát ez a rivalizálás inkább történelmi, mint valós.

A két csapat most sem nagy cucc. A Szeged a 12. helyen áll 21 ponttal, míg a Győr a 10. helyen 23 ponttal. Igazi középcsapatok. A Szeged nagy reményekkel vágott neki az új szezonnak, mivel felépült a csodaszép stadionjuk, a Szent Gellért Fórum, ahol a tavalyi szezonban majdnem sikerült a veretlenség, csak a Vasas tudott győzni az otthonukban. Erre fel idén már négyszer kaptak ki „hazai közönség” előtt. A csapat Dobos Barnával a kispadon nem lépett előre, nincs bennük átütő erő. A legutóbbi fordulóban Nyíregyházán nyertek (2-0), de a nyíregyiek nagyon tartalékosan voltak a COVID miatt, szégyen lett volna, ha nem győznek a szegediek gólokkal.

A Győr 4-1-re verte a Gyirmótot. Rebesgetnek itt mindenfélét, hogy miért volt ez a győzelem, én ebbe nem mennék bele. Az bizonyos, hogy testvércsapatok találkozója volt, nagy küzdelmet nem láttunk a pályán. A Győrnek úgy kellett a három pont, mint egy falat kenyér, meg is kapták azt. Idegenben a győriek nem túl erősek, kétszer nyertek. Egyszer Csákváron (3-1) és egyszer Kazincbarcikán (5-0). Debrecenben és Szolnokon kikaptak, míg Szombathelyen és Pécsen döntetlent játszottak.

Őszintén megmondom, én unalmas mérkőzést várok. Nem gondolnám, hogy nagyon fájna bármelyiknek, hogy nem nyernek, bőven elegendő nekik az egy pont is. A Győrbe visszatér a korábban eltiltását töltő Priskin Tamás, ő egy gólra mindenképp jó lesz (emlékszem, Pécsen is egymaga tartotta a csapatát), ellenben a Szegedben Grumic és Germán van akkora spíler, hogy ragasszon egyet válaszként. Én tehát 1-1-es döntetlent várok végeredménynek.

Szeged - Győri ETO: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp