Az Újpest november 1. napján játszotta az utolsó mérkőzését, ahol a koronavírustól megtizedelt csapat 4-0-ra kapott ki az MTK-tól. Ezáltal sok mindent nem lehet tudni a csapat felkészültségéről. Az biztos, hogy a játékosok meggyógyultak, és bevethetők. Az más kérdés, hogy milyen fizikai állapotban vannak. Olvastam, hogy fokozatosan lehet csak őket terhelni. Egy óriási lyuk tehát az, hogy épp mire képesek.

Ezzel szemben a Paks csapata eléggé kiszámítható. Mióta Bognár György átvette a csapat irányítását, mintha megtáltosodtak volna. Legyőzték az MTK-át (4-0), a Diósgyőrt (2-1) és a Zalaegerszeget (3-1), majd gólnélküli döntetlent játszottak a Honvéddal, végül győztek Budafokon (3-2) és verték a Puskást (6-2). A legutolsó mérkőzésük az, amely apró törést jelentett, hiszen kikaptak Kisvárdán (1-3). Közben pedig a Magyar Kupában is vitézkednek, hiszen kiejtették a veretes Hatvant és Nyíregyházát.

Mióta Böde Dani új szerepkörben tündököl, szárnyal a Paks. Persze nem azért, mert olyan jól játszik az új poszton Böde, hanem végre dinamikusabbá vált a támadásvezetés. Böde egy igazi csiga Terminátor, ami azt jelenti, hogy baromi lassú, ámde erős. Erre ma az NB1-ben nincs nagy igény, nem hasznosítható. Bognár ezt felismerve hátratolta az erőcsatárt a középpályára, illetve a védelembe. Ami miatt előre gyorsabbak, hátra lassabbak, ám keményebbek lettek. Ez okoz sok-sok gólt a csapatnak.

Ha az Újpest megtalálja Böde ellenszerét (és Simon Krisztián kiváló ellenszer), akkor megrúghatják a góljaikat, ráadásul kiéhezett a csapat a focira. De a Paks mostanában kiválóan támad, tehát az ő góljaikkal is lehet számolni. Én úgy látom, hogy a legalább három gól simán benne van a meccsben.

Újpest FC - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp