Megnéztem két nappal ez előtt a Koszovó - Luxemburg meccset, és ott a látottak alapján gondoltam ki ezt a tippet, azaz a Szlovák overt. Egyébként annyira nem vagyok tisztában ezen csapatok erejével, de sokszor ez segítség, hisz úgyis leginkább az aktuális forma számít. Nos, Szlovákia elég jó játékot tolt, jó erőben vannak a játékosok, és ami a fő, festékben nagyon domináns volt a válogatott. Közel 20 pattanó volt a két csapat között a Szlovák javára, és rengeteg támadó pattanót sikerült összekaparni, brutál magassági fölényben voltak a szlovákok, és a rontott kísérletek sem kerültek sokba, hisz támadó pattanó után sokszor másdok, harmadik vagy akár negyedik szándékból dobtak pontot. Ugye támadó lepattanó után csak 14 másodperc van, ez is jó dolog, hisz gyorsan kell ismételni, nem lehet az idővel sokat szórakozni.

Luxemburg Izland ellen játszott, ott a vírus tizedelte hazai csapat is simán nyert, 90-et dobva, miközben a 2.negyed a 11 izlandi ponttal elég lyukasnak tűnt.

Februárban 73-65 lett a vége a szlovákok javára, szóval nem igazán lett megközelítve a 86 pont a szlovákok részéről, de azóta azért rengeteg dolog történt a világban és a csapatok háza táján. Nagyon fontos az aktuális forma, melyik csapat mennyire egységes, milyen erőben, milyen formában vannak a játékosok. Luxemburg 3 zakóval itt nagyjából semmiben sem reménykedhet, ahogy ezen a meccsen sem. Engem meggyőztek a szlovákok, igazából ezen a szinten minden szegmensben jók voltak, talán a büntetőzésen lehetne javítani, de az pár pontot jelent mindössze. Nem tolták túl a triplákat, de leginkább a dinamika, a palánk alatti játék tetszett, sokszor hiába voltak ott magasságban a koszovói srácok, esélyük sem volt pattanót szedni, annyira domináltak a szlovákok. Ha ez ismét így lesz (és miért ne lenne), akkor itt 86 pontnak jönni kell.

Luxemburg - Szlovákia: Összes pontszám, Szlovákia - - hosszabbítással - Felett/alatt tipp