Holland házimeccs az elődöntőbe jutásért, ahol a végső győzelemre leginkább esélyes világelső és az idei év (egyik) nagy felfedezettje játszik. Ritkán szoktam ilyen opciókra fogadni, de ez most az előzetes meccsek alapján elég jó opciónak tűnik.

Háromszor találkoztak idén, mindháromszor Gerwen nyert és egy szorosabb meccset kivéve végig dominálta a meccset. Gerwen elég jó formában van a tornán, nem igazán volt egyik meccsén sem kérdés és a kiszállói is rendben voltak. A torna folyamán nem voltak olyan brilliáns nagy kiszállói, viszont nem is volt rákényszerítve. Duijvenbode ellen azért lehetnek melegebb szituk, ahol egy-egy extra segíthet.

Duijvenbode remek kis játékossá nőtte ki magát, de inkább a tömeg az erőssége és nem éppen a magas kiszállók. Érdekes, de az elmúlt 3 nagy tv-s tornán nem volt 110-nél magasabb kiszállója, és ezen a 110-en kívül még 100+os számról sem pattant ki soha. Azért Gerwen ennél gyakrabban dobja a 100+os kiszállókat, remélem nem ezen a meccsen fog megfordulni ez a tendencia.

10 nyertig mennek és ahogy már említettem, Duijvenbode elég jól szokta dobni a tömeget, ami ellen hátsó pályáról sokszor rá kell próbálkozni a magas kiszállóra. Gerwennek nem idegenek a bullos 130+os befejezések sem, de a két triplás 140 környéki kiszállókból is dobott már a tornán is. Elég lutri amúgy ilyenre fogadni, mert bárkinek beakadhat egy 170 bármikor, de egy ilyen hosszú meccsen nem gondolom, hogy kettejük közül nem Gerwen dobná majd a legmagasabb kiszállót, amire egész jó oddsot is kapunk.

van Gerwen, Michael - van Duijvenbode, Dirk: A legmagasabb Checkout-al rendelkező játékos - Mérkőzés tipp