Hiányzók: a hazaiaknál a brazil Dentinho (sérült), a szintén brazil Ismaily (térdsérülés), a grúz Davit Khocholava (sérült), Evgen Konoplyanka (meccsterhelés hiánya) és Maksym Malyshev (térdsérülés), illetve a vendégeknél a belga Eden Hazard (térdsérülés), a francia Karim Benzema, a csapatkapitány Sergio Ramos (combsérülés), az uruguay-i Federico Valverde (sípcsontsérülés), a szerb Luka Jovic (betegség), Dani Carvajal (sérült) és Alvaro Odriozola (vádlisérülés). Tehát bőven és sokan lesznek kimaradók. Például a vendégeknél a támadószekció jelentősebb része hiányozni fog, de a védelemben is lesznek fontosabb hiányzók. A házigazdáknál is lesznek jelentősebb kimaradók, páran, ám ott azért a rengeteg brazil légiós többsége játszhat és várhatóan sokan majd játszani is fognak a spanyolok ellen. Szerintem egy dologra nagyon oda kellene figyelniük az ukránoknak. Mégpedig arra, hogy lehetőleg ne a 36 éves Andrii Pyatov legyen a kapus, hanem újra a 19 éves tehetség, Anatolii Trubin álljon a kapuban. Szerintem a veterán hálóőrnek hálás lehet lenni az eddigiekért, de ennyi elég volt, már egy ideje rendszeresen kapja a potyagólokat. Talán ideje lenne átadni a stafétát az egyik fiatalnak. Mondjuk Trubinnak, aki - ha nem tévedek - az ukránok madridi győzelmekor is védett.

Az ukránoknak érdemes lenne hajtaniuk, mert lépéselőnyben van a 7 ponttal 2. helyezett Real Madrid. A Shakhtar Donetsk 4 szerzett pontjával csak 3. helyezett (4 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 3-12-es gólarány), s ez a pocsék gólarány leginkább azért van, mert a Borussia Mönchengladbach elleni mérkőzéseken az ukránok nagyon-nagyon "belenéztek a pofonba" (0-6 otthon és 0-4 idegenben). A spanyol Real Madrid és az olasz Internazionale Milano ellen jól teljesített a Shakhtar Donetsk, szóval szerintem nincsen még minden elbukva.

Persze, azért jobbára csakis az lehet a cél, hogy az ukrán gárda megelőzze az olasz csapatot, s a 3. helyen maradva kvalifikálja magát az Európa Ligába. Ott pedig majd lesz, aminek lennie kell. Talán elegendő mindössze azt megemlíteni, hogy az Európa Ligává való átalakulás előtti utolsó UEFA Kupát a Shakhtar Donetsk nyerte. Viszont mivel a csoport utolsó meccse számukra idegenben lesz, a ki-ki meccs Internazionale - Shakhtar Donetsk találkozó, ezért nekik nagyon jó lenne most Ukrajnában valami szebbet játszani a Real Madrid ellen. Például úgy, hogy legalább 2 gólt szereznek az ukránok.

Tipp: Shakhtar Donetsk 1.5 gól felett.

Shakhtar Donetsk - Real Madrid: Shakhtar Donetsk által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp