Tény, hogy kockázatos ez a tipp, ám az is tény, hogy a házigazda olasz csapatnak már nem lesz több esélye Bergamóban, s most, ezen az Atalanta - FC Midtjylland mérkőzésen kell megpróbálnia a továbbjutást a Bajnokok Ligájában. Egyelőre az a helyzet van, hogy 3. helyezett a 7 pontos Atalanta (eddigi BL-mérlege: 4 mérkőzésen 2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 8-7-es gólarány), miközben közvetlen vetélytársa a BL-továbbjutásban a szintén 7 ponttal 2. helyezett AFC Ajax Amsterdam. Az Ajax gólkülönbsége +2 gól, az Atalanta Bergamo gólkülönbsége +1 gól, s a két rivális egymás közötti első meccse 2-2-es döntetlennel zárult. Szóval egyelőre a holland csapat csak nagyon minimális előnnyel van a 2. helyen az olaszok előtt. A csoportkör utolsó fordulójában Ajax - Atalanta találkozó lesz, amelyik várhatóan dönteni fog a D-csoport FC Liverpool melletti másik BL-továbbjutójáról.

Arra az összecsapásra jó lenne némi előnnyel menniük az olaszoknak. Ám mivel most még 1 gól hátrányban vannak a hollandok mögött, azt kell tenniük ezen a dánok elleni mérkőzésen, hogy nagyon-nagyon elverik a pocsék formában levő FC Midtjylland együttesét (ott ilyesmi az eddigi BL-mérleg: 4 mérkőzésen 0 győzelem, 0 döntetlen, 4 vereség, 2-11-es gólarány). Körülbelül ez, a minél jelentősebb gólkülönbségű győzelem, az olaszok egyetlen lehetősége. December első napján ki fog derülni, hogy élnek-e vele és ki-ki meccsé teszik az Ajax - Atalanta összecsapást, vagy pedig megint bohócot csinálnak saját magukból és "mennek a levesbe".

Nem lépnek pályára hazaiaknál Caldara, Pasalic, Malinovsky és Miranchuk, illetve a vendégeknél Cajuste, Riis, Evander és Sviatchenko. Én hatalmas gólkülönbségű hazai sikerre tippelek, teszem a dolgom, aztán pedig majd csak lesz valami.

Tipp: Atalanta -3 gól ázsiai hendikep.

Atalanta - FC Midtjylland: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp