A visszavágó párharcok előtt 9 megszerezhető pontból mindössze 3 hiányzott a Poolnak, hogy biztos továbbjutó legyen, mivel Atalanta ellen kikaptak hazai pályán, jelenleg megszerezhető 6ból ugyancsak 3 kell. Jó lenne megszerezni ezt minél előbb, hogy a jövő heti dán kiruccanás már teljesen tét nélküli legyen, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga.

Egy sérülésekkel tizedelt, mentálisan eléggé padlón levő angol csapathoz látogat ma az Ajax, és bár úgy tűnik, hogy simán vezetik a Bl csoportjukat, és az angol bajnokságban is eléggé elől vannak, a játékosok és az edzői stáb is eléggé ki volt borulva a hétvégi pontvesztés után. Lehet mondani, hogy jogosan/jogtalanul, az idei PL VAR rendszer, illetve a három cserelehetőség ellen sokszor emeltek már hangot Kloppék a mérkőzések előtti és utáni sajtótájékoztatójukon.

Liverpool védelmében ma középen ismét Matip kezdhet Rhys Williamsel, és Fabinho kerülhet padra pihenni, jobb szélen minden bizonnyal Neco Williams lesz, mivel Milner és Trent is sérüléssel bajlódik, bal szélen meg ismét szerephet kaphat Tsimikas, hogy Robbo a vasárnapi mérkőzésre tudjon egy kis pihenőt kapni.

Hasonló mérkőzésre számítok, mint az Atalanta ellen, ahol egy nagyon alacsony lángon égő Poolt láthattunk, ahol ismét a vendég csapat lesz győzelmi kényszerben, mivel a Pool ha ma ki is kap, utolsó fordulóban ők mennek a tökutolsó dán csapathoz, míg az Ajax egy ki-ki meccset nyomhat ismét az Atalanta ellen.

A fáradtság és az erőltett menetrend már a múltheti BL fordulóra is rányomta a bélyegét, és elmaradtak a fordulatós, sok gólos, parázs meccsek, mindenki kicsit a biztonságra ment, és a sérülések elkerülésére. Hasonló mérkőzésekre számítok ezen a héten is, különösen a Liverpooltól, igy ez a magas line kellene, hogy zöldüljön.

Liverpool - Ajax: Gólok száma - Felett/alatt tipp