Alsóházi rangadón, két 11 pontos együttes találkozik a szombati játéknap nyitómeccsén.

A gyenge formát mutató zalaiak (utolsó 6 meccsükön, 3 pontot tudnak felmutatni), hazai pályán sem remekelnek, egyedül, a nem túl acélos Diósgyőrt tudták legyőzni, még szeptember végén.

A legutóbbi fordulóban, a fehérvári zakó (0-2) után, a tréner Boér Gábor az ősz meccsének titulálta a borsodiak elleni összecsapást. A szakvezető több szerkezettel is próbálkozott ebben a sikertelen időszakban, de nem találta meg a tutit. Nincs könnyű helyzetben, egy alaposan átalakuló (jelentősen meggyengülő), alaposan megfiatalított kerettel kell dolgoznia.

Elöl, egyedül a válogatott Könyves N. (4 gólnál tart) jelent igazi veszélyt, a védelem viszont folyamatosan könnyű gólokat engedélyez az ellenfeleknek (jellemző, hogy eddig egyetlen kapott gól nélküli meccsük van).

A Kövesd, a visszatérő vezetőedző Pintér Attila kinevezése után megszerezte első győzelmét, az ordító helyzeteket hibázó megyei rivális DVTK ellen. A mutatott játék több, mint felejthető volt, de hét nyeretlen meccs után ez nem számított meglepetésnek.

A három pont elég volt ahhoz, hogy rögtön elkerüljenek a kieső helyről. Ez a változás ne átmeneti legyen, ponttal kellene zárni a zalai túrát.

Küzdelmes mérkőzésre van kilátás, a nagyobb nyomás, a győzelmi kényszer a házigazdákon lesz, akik korábban hasonló helyzetben már többször is kudarcot vallottak (Budafok 1-3, Kisvárda 1-2).

Úgy gondolom, a győztes meccsből érkező, várhatóan szervezett Mezőkövesd, egy pontra minimum jó lesz a gödörben levő, a hazai pálya előnyét ritkán érvényesítő ZTE ellen.

Zalaegerszegi TE - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp