Berlin-derby pénteken, szupi kis esti kikapcsolódás. Ami nagyon furcsa, hogy az előzetesen vártakhoz képest fordítva állnak a csapatok: az Union 6. helyen trónol 16 ponttal, míg a Hertha 8 ponttal a 13. pozícióban szerénykedik. Az évad elején mindenki azt várta, hogy a Hertha fog robbantani, mivel annyira megerősítették a keretét. Csak egy dologgal nem számoltak: Bruno Labaddia impotens edző személyével…

A Hertha ugyanis ilyen játékosállománnyal dobogóért kellene küzdjön, nem pedig a kiesés ellen. Egyszerűen nincs a csapatnak játéka. A támadójáték arra épül, hogy „majd csak csinál elöl valamelyik gyors gyerek”, hátul pedig egy vicc a védekezés. Labaddia képességeit meghaladja egy ilyen szintű csapat irányítása, valaki végre kapcsolhatna már, és ennek a bohócnak nem szabadna munkát adni az első osztályban. A két csapatrész közül még talán a támadókra lehet számítani: ha a Jhon Cordoba-Cunha-Lukebakio hármas pályán van, akkor van gyorsaság bennük, és egy mélyebb védekezés mellett van terük megiramodni, gyors egyérintős játékot játszani. Erre lehet számítani most is.

Az Union ezzel szemben kellemes csalódás az évben, a szeptember 19-i nyitány óta nem kaptak ki, tehát 8 bajnoki mérkőzés óta veretlenek. Igaz, nagy csapattal még nem játszottak, a legerősebb ellenfelük a Gladbach és a Hoffe voltak. A 21 rúgott gól a második legtöbb a Bundesligában, ez is jelzi, hogy már nem csak az erőteljes védekezésre épül a játékuk. Max Kruse megszerzésével van egy irányító játékosa a csapatnak, aki magabiztosan hozza a pontokat. A 32 éves játékos sokadvirágzását éli jelenleg, egyértelműen hozzá köthető a támadóbb szellem. Urs Fischer mester jól kigondolta ezt idén.

Biztos, hogy érzelmes meccs lesz, sok szabálytalansággal, sárga lappal, talán még kiállítás is lehet. Azonban én a két csapat idei játékából kiindulva inkább mennék rá a gólokra, mert védekezésben most egyikük sem remekel. Szerintem a három gól, a mindkét csapat lő gólt és egyéb nyalánkságok tökéletes megoldásnak látszanak a meccsre.

Hertha BSC - 1. FC Union Berlin: Gólok száma - Felett/alatt tipp