Kissé csalóka a tabella, ha rápillantunk a Cadiz 6. 15 ponttal, míg mögötte 7. csak a Barcelona 14 ponttal, de a Cadiz már 11 meccsnél jár, míg mögötte vannak akik csak 9-10 meccsnél tartanak.

Cadiz bár pontszámban jól áll, még bőven lehet problémájuk az idén a kielés elkerülése végett, köszönhetően a gyenge támadójátékuknak, hiszen 11 meccsen mindössze csak 8,63as xG-t sikerült kidolgozniuk, ami a bajnokság második legrosszabb mutatója. Védekezésüknek, illetve egy fáradt Real Madrid elleni meglepetés győzelemnek köszönhetően vannak ott ahol, viszont szerintem csak ideig-óráig.

Barcelona tükörsimán vezeti a BL csoportjukat, ennek köszönhetően Koeman rendszerint pihentetésre tudja felhasználni a hétközi BL meccseket. Fradi ellen is hasonlóan járt el, többek között pihenni tudott Messi, Coutinho és Stegen is. Idén bajnoki esélyekről nem igazán lehet szó a Barca háza táján, még ha nem is merik ezt igy kijelenteni, viszont BL helyekre kötelező lenne odaérniük, amihez az ilyen Cadiz elleni meccseket hozniuk kell. Braithwaitenak jól jöttek a játékpercek, nagyon hasznos tagja tudott lenni a csapatnak, mikor lehetőséget kapott, vele együtt Griezman is egyre inkább kezdi az Atleticos énjét idézni az elmúlt meccsek alapján, illetve Messi is, hogy okosan nincs kizsegerelve, megkapja a szükséges pihenőidejét, sokkal többet tud hozzá tenni a csapat játékához, mint a szezon elején, mikor szinte végig a pályán volt. Korábbi hírekkel ellentétben Lenglet sem dőlt ki hosszú időre, és képes volt 65. percre a Fradi ellen is.

Nem az idei szezon lesz a Barca történelmének legfényesebb szezonja, de kötelező győzelem előtt állnak, és illene sikeresen vegyék az akadályt.

Cadiz - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp