Sokat gondolkodtam, meg merjem-e rizikózni a Bayern győzelmét. Mostanában ugyanis akadozik a gépezet, sokszor nem játszanak olyan dinamikusan, mint amit láttuk tőlük a tavasszal. Látszik a fáradtság a csapatban, ne felejtsük el, mekkora menetelésben voltak ebben az évben.

Kifejezetten ezért megnéztem az Atletico Madrid elleni meccset, hogy megnézzem, a második-harmadik csapat mennyire van felpörögve. Ugyanis a főcsapatból Madridban egyedül David Alaba kezdett, de ő is valami faramuci pozícióban a védekező középpályás területen focizott. Aztán fél órára bejött még Thomas Müller és Serge Gnabry, velük egyből kijött a csapat az Atletico szorításából.

Most viszont újra visszatér Neuer, Lewandowski, Coman, Goretzka, Boateng, Hernandez és Pavard is. Ez az egy hét pihenés sokat jelenthet ezeknek a játékosoknak. Thomas Müller pedig van akkora állat, hogy ő soha nem fárad el. Szóval ez egy érv nekem amellett, hogy győzhet a Bayern.

A másik érv a Lepizig oldalán keresendő. Nem tetszik mostanában a játékuk, különösen a támadójátékuk. Mióta Timo Werner elment, nem találja Julian Nagelsmann edző azt a játékost, aki minden további erőlködés nélkül hozza a szezonban a 25-30 gólt. Próbálkozik Forsberg-el, Olmo-val, Poulsen-el, Sorloth-al és Nkunku-val is, de egyik sem az a típus, aki meccseket dönt el a jó megmozdulásaival. A Lipcse szezonban mutatott játéka nekem eddig csalódás, nagyon nyögvenyelősen születnek a győzelmeik, nem magabiztos a csapat.

Ez nálam a második érv a Bayern győzelme mellett. Emellett ne felejtsük el, hogy a Leipzig jövő héten élet-halál meccset vív a Manchester United ellen a Bajnokok Ligájában, ott kell száz százalékot kiadni magukból. A Bayern már biztosan továbbjutott, nekik a bajnoki szereplésre lehet most figyelni, hogy a jövő tavaszi meneteléshez meglegyen a biztos előny, ott már beleférhessen néhány hiba. Aztán végül ott van az is, hogy Flick legelső pontvesztése volt a februári meccsük (0-0), azért kicsit bosszút is kel állnia a csapatnak.

Mindent összevetve, a gólokat most nem forszíroznám, de a hazai győzelemre jó esélyt látok. Ilyen szorzón ez nekem megéri.

Bayern München - RB Leipzig: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp