Ma, 2020. december 5-én, szombaton, amikor ezen sorokat írom, még nagyon nem lehetnek "képben" a németek a 2020. december 7-i Németország – Lengyelország meccsel kapcsolatban, hiszen minden bizonnyal még céltalanul ide-oda bóklásznak és egyelőre még nem tértek magukhoz a kapott hatalmas "maflástól". Történt ugyanis, hogy a 100. Európa-bajnoki meccsüket úgy ünnepelték meg a norvégok, hogy "agyonütötték" azt a válogatottat, amelyiket eléjük vetette a sors. És úgy alakult, hogy éppen Németország válogatottja rendeltetett áldozatnak. Szerencsétlen németek játszhattak volna akár elképesztően nagyszerűen is vagy bárhogyan máshogy hiper-szuper-satöbbi módon is teljesíthettek volna ezen a meccsen, mert a norvég csajok akkor is úgy elverték volna őket, hogy még a szódás lova is felnyerített volna boldogságában, hogy többe már nem ő az összehasonlítási alappélda. Végül az történt, hogy Norvégia 42-23-ra verte Németországot.

Abban teljesen biztos vagyok, hogy a német nemzeti csapat minél hamarabb feledtetni akarja majd ezt a hatalmas verést, s már csak ezért a norvégok elleni fiaskóért is le fogja győzni a lengyeleket. Szerintem ez még csak nem is lehet majd olyan nehéz feladat a németek számára, hiszen ez a lengyel válogatott jobbára csak 40-45 percen át lehet méltóbb ellenfél. Idő előtt elfáradnak a lengyel játékosok, s ez bizony mindenképpen a németeknek kedvez majd. Jól látható volt a lengyelek fizikai teljesítménye a románok elleni csoportmeccsen, ahol a 15-11-es 1. félidő után 9-17-es 2. félidőt játszottak a lengyelek és 4 gólos előnyből végül 4 gólos hátrány lett.

Na, egy ilyen formátumú lengyel alakulatot kellene legyőznie annak a németek csapatnak, amelyiket hajtja a szégyenletes pofon mihamarabbi feledtetése. A már úgyis alapjáraton is jobb német válogatottból szerintem többen fognak "megszakadni" azért, hogy feledésbe merüljön a norvégok elleni blama. Várhatóan Emily Bölk, Kim Naidzinavicius, Antje Lauenroth, Xenia Smits, Julia Maidhof, Dinah Eckerle és csapattársaik abszolút mindent meg fognak tenni a siker érdekében.

Tipp: győz Németország.

Németország (n) - Lengyelország (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp