Rómába látogat a Sassuolo. Egy oldalon azt olvastam, hogy a két legtámadóbb csapat találkozik egymással a Stadio Olimpicoban, amivel viszont vitába lehet szállni. Persze a 9 fordul alatt szerzett 20 és 21 gól szép, de a Milan-Inter-Napoli-Juve négyes is ennyit (vagy többet) szerzett. Persze ha abból indulunk ki, hogy a két csapat játékfelfogása a támadófocira épül, akkor közelebb jutunk a valósághoz. Ugyanis mind Fonseca Romája, mind De Zerbi Sassuja előtérbe helyezi a támadást. Ez azonban nem a sok rúgott, hanem inkább a sok kapott gólban nyilvánul meg. A Roma kapott 15 gólt, míg a Sassu 12 gólt, ami a 9 forduló után nagyon soknak tűnik.

A hazai csapatnál Chris Smalling, Gianluca Mancini, Davide Santon, Nicolò Zaniolo és Javier Pastore fog hiányozni. Közülük Smalling, Santon és Mancini védőjátékos, tehát ebben a csapatrészben vannak problémák most is. A legutóbbi fordulóban Nápolyban négy gólt kaptak, de a hét közben a svájci Young Boys is tudott nekik gólt lőni, méghozzá az Olimpicoban.

A tippem szempontjából kell is a gyenge Roma védelem, mivel a Sassunál vélhetően még mindig hiányozni fog Francesco Caputo, akivel nem tudni pontosan, hogy mi van. Helyén Raspadori kezdhet megint, aki nem akkora kaliber. Így tehát szétrombolódott a félelmetes Berardi-Djuricic-Caputo trió. Jeremy Bogát próbálja De Zerbi beépíteni újra, de azt látom, hogy Boga a sérülése óta nagyon nem ugyanaz a játékos. Ami a Roma gólját-góljait még bizonyosabbá teheti, hogy Vlad Chiriches, a védelem oszlopa is kidőlt az Inter elleni meccsen.

Egy szó mint száz: gólokat várok, és biztonságra megyek: lesz három találat.

Roma - Sassuolo: Gólok száma - Felett/alatt tipp