Előre lehetett sejteni hogy ezen az Európa bajnokságon tényleg olyan dolgok fognak történni amire száz emberből egy vagy talán egy sem gondolna. Rutinos Bajnokok Ligájában edzett csapatok és játékosok tudnak a mennyből a pokolba kerülni percek alatt, hatalmas fordítások és szétesések (bundák?) jellemzőek.

Egy dolog viszont sziklaszilárd eddig ez pedig a Norvég válogatott sztárokkal teletűzdelt csapata. Nem véletlen hogy ők lettek a torna egyértelmű esélyesének kikiáltva. Az első fordulóban a lengyelek ellen kellett egy 20 perc hogy játékba lendüljenek, de a gyengébb kezdés után is eljutottak 32 gólig és így több mint egy tucatot tettek közé. A németek ellen pedig történelmet írtak a germánok nagy bánatára, hiszen 42 gólt vertek és 19 góllal győztek. Elképesztő amit támadásban csinálnak, a meccseken fele annyit passzolnak mint az ellenfelek és mégis majdnem kétszer annyi gólt lőnek. Ha lövésre lendül a kezük közel 70%ban gól következik ami félelmetes statisztika, ez a sebesség amit tudnak egyik csapatnak sem levédekezhető.. Reistad 10lövés/10 gól, Mork 22/18, Herrem 12/12 hogy csak a legjobbakat emeljük ki, de szélről és az eddig kevésbé kihasznált beállói pozícióból is szinte hibátlan játékot nyújtanak. Ezt a pontosságot ha nem is tudják tartani akkor is simán meglehet a 33 gól.

A románok egy nem túl erős német csapattól tudtak vereséget szenvedni három góllal, majd a gyengécske lengyeleket is csak vért izzadva tudták legyőzni úgy, hogy a hajrára teljesen elfogytak a polákok. Óriási mázli volt. Kaptak eddig 22 illetve 24 gólt, most viszont egy klasszisokkal jobb csapat ellen szerintem nem fogják tudni 35 alatt tartani a leendő bajnokot. A győzelem fontos Oftedaléknak a tovább vitt pontok miatt, ezt pedig egy magabiztos győzelemmel fogják abszolválni.

Románia (n) - Norvégia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp