A hajrájához érkezett a norvég első osztályú labdarúgó bajnokság, ahol maradtmég némi izgalom a végére is. A bajnokságot toronymagasan a Bodø/Glimt együttese nyerte, a második a Molde lett.

A harmadik helyezett csapat fogadja a negyedik helyezettet, igazi rangadó ez a mai, ha a tabellát tekintjük. Nem kisebb a tét, mint hogy mely együttesek jutnak az Európa Liga rájátszásába. Ez a végső harmadik és negyedik helyezett lesz majd, de addig lesz pár izgalom.

Kicsit csalódás számomra mostanában a Rosenborg együttese, évről-évre várom, hogy valami kiemelkedőt nyújtson és legalább szorossá tegye a bajnoki címért folyó versenyfutást. A csapat jelenlegi formáját tekintve kicsit olyan, mintha nem akarna az EL-ben szerepelni a klub. Legutóbbi három mérkőzésén egyaránt vereséget szenvedtek és megközelítették egy pontra.

A hazai együttes előnye három pont a Rosenborggal szemben, igaz, egy találkozóval többet játszottak. Ha ma nyernének, akkor nagy lépést tehetnének a nemzetközi kupaindulás felé.

Legutóbbi két találkozásuk során 1-1-es döntetlen született, azt megelőzően Rosenborg sikerek. Gólok azért vannak mostanában a meccseiken, kicsit félek is a kevés góltól. A Valerenga július 19 óta nem játszott nulla vagy egy gólos találkozót, de a Rosenborgnál is kevés volt.

Úgy gondolom, hogy a hazai csapat motiváltabban megy majd ki, aminek majd meg is lesz az eredménye és ők szerzik az első gólt a félidőben. A vendégektől a második félidőre várok gólt, bár a fordított forgatókönyv sem zavarna. A tippem több gólos találkozó, pontosztoszkodással a végén.

Vålerenga - Rosenborg: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp