Északi rangadót rendeznek a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első csoportjában Herningben, ahol rendező Dánia válogatottja fogadja Svédország válogatottját. Ahhoz, hogy az otthon játszó dánoknak életben maradjanak az érmes reményeik feltétlenül győzniük kellene a találkozón.

A klasszikus derbiként beharangozott mérkőzésre a dánok kettő, míg a svédek egy pontot hoztak magukkal a középdöntőbe. Abba a középdöntőbe, melynek menetrendje nem aratott osztatlan sikert egyes válogatottak szövetségi kapitányainál. Egyértelműen a dánok javára változott meg a program, akik ezzel is támogatva vannak az EHF által. Ezek után már ne lepődjünk majd meg azon sem, ha a pályán is kapnak egy kis támogatást. Nem akarok én összeesküvés elméleteket kreálni, de nem ez lenne az első ilyen eset a történelemben és ennyi talán bele is fér ebbe a kategóriába.

Persze azért tesznek is a szerencséjükért Jesper Jensen tanítványai. A nagyon masszív és hatékony védekezésük még a franciáknak is sok gondot jelentett a csoportmérkőzéseik során. Toft 34%-os hatékonysággal véd, ami azért nem rossz. Előre játékban pedig Ostergaard, Pedersen, Bidstrup vagy éppen az általunk is jól ismert Hansen Anne Mette személyében mindig van egy olyan játékosuk, aki viszi előre a csapat szekerét.

A svédeknél kicsit árnyaltabb a helyzet. Tomas Axnér szerint folyamatosan fejlődnek játékosai, de ebből én keveset láttam. Kapusaik védési hatékonysága elég alacsony és a mezőnyjátékosok közül is csak a CS Minaur Baia Mare-ben játszó Blomh Linn játéka emelkedik ki. Ezt én kevésnek ítélem meg egy nagyon motivált ellenfél ellen.

Érzelemdús, szoros mérkőzés várható a két rivális között, de én Dánia győzelmét játszom meg.

Dánia (n) - Svédország (n): Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp