"Nincs olyan hosszú, hogy véget ne érjen" tartja a mondás, éppen ezért nem is akartam foglalkozni Kisvárda ezen mérkőzésével, mert bármennyire hihetetlen, de a hazai csapat már egy hétmeccses veretlenségi szériában van a bajnokságban. Ráadásul a foci íratlan törvényei szerint ezek a sorozatok általában hazai környezetben szoktak megszakadni, tehát ez sem nagyon indokolta azt, hogy elővegyem ezt a találkozót. Hogy mindezek ellenére mégis írok róla, annak nagyon szomorú apropója van. Itt hagyott bennünket a kisvárdai sportélet egyik legnagyobb szurkolója Gyümölcs Úr. Nem volt Várkerti Vitéz, de nélkülözhetetlen alakja volt a lelátóknak. Az, hogy nem akárki volt Ő közülünk, a televízió közvetítéséből kiderül majd és mivel úgy gondolom, hogy az Újpest ellen az emlékéért is játszik majd a csapat, felerősödtek bennem azok az érzések, hogy most sem fogunk vereséget szenvedni.

Ha a hétfői tesztek engedik, akkor körülbelül ugyanazt a csapatot láthatjuk majd a pályán hazai oldalról , mint az elmúlt mérkőzéseken. Ez egyfelől bizakodásra adhat okot nekünk fogadóknak, mert ez a garnitúra megtanult védekezni, tehát attól azért nem kell tartani, hogy a kellően impotens lila-fehér csatársor megszórná Őket. A védelem stabilizálódásából viszont nem igazán tudtak tőkét kovácsolni a piros-fehérek, mert a támadószekció adós marad a gólokkal. Az ellenfél tizenhatosáig sok korszerű, sokszor szemet gyönyörködtető akciót tud vezetni a Supka alakulat, ott viszont megáll a tudomány. Ennek tudható be, hogy három egymást követő 0:0-val érkezik a meccsbe a Várda. Hogy pár nap leforgása alatt mennyit lehet ezen javítani, azt majd a mérkőzésen meglátjuk, de biztos vagyok benne, hogy Supka Attila és stábja sokat tesz azért, hogy mindez jó irányba változzon.

Szériát a nagy múltú Újpest is fel tud mutatni a találkozó előtt, de erről a szériáról szívesen lemondtak volna. Legutóbbi hat bajnokijukat sikerült győzelem nélkül letudniuk és így mindössze két ponttal gazdagodtak ez idő alatt. Az előző szezon végére megmentőnek szerződtetett Predrag Rogan is teljesen tehetetlen és tanácstalan, mert az az edző, aki vesztes meccs után le tudja nyilatkozni, hogy maximálisan elégedett a látottakkal, az a szememben nem edző. Szerintem jobban várják már Újpesten az őszi szezon végét, mint a gyerekek a Jézuskát, de addig még belenéznek Simon Krisztiánék egy-két pofonba.

A vendégek győzelmét a magam részéről kizárnám. Akkor pedig csak arra kell várnunk, hogy ki töri majd meg a kisvárdai gólcsendet, hogy győzelemmel tudjanak búcsúzni a hazai kedvencek szurkolójuktól, Gyümölcs Úrtól. Nyugodj békében Gyümiii!

Kisvarda - Újpest FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp