Nagyon rég fordult elé ilyen, mint most hétvégén, hogy egyik BIG SIX csapat se tudjon meccset nyerni a Premier Leagueben, márpedig most pontosan ez történt, éppen a nagyon zsúfolt, 6 meccses BL/EL sorozat végén. Nagyon látszott a játékosokon, hogy bár az edzők probáltak minél többet rotálni a hétközi meccseken, a sok utazás, meccsek, kizárólag regeneráló edzések megtették a hatásukat, és sok esetben nagyon tompák, pontatlanok voltak a játékosok.

Elég nagy a baj Liverpool oldalon, hisz szezon előtt azt hittük, hogy nagyon minőségi és mély keret van Klopp keze alatt, ez valamilyen szinten igaz is volt, hisz a rengeteg sérült mellett is stabilan tudták szállítani a pontokat, és a tabella legelején vannak a Tottenhammel együtt, de azok a játékosok akik adott esetben rotálásra voltak elképzelve vagy sérültek ők is, vagy kezdő pozicíóba léptek a hiányzók végett. Legnagyobb probléma a középhátvéd poszt Liverpoolban, hiszen Joe Gomez és Van Dijk valószínűleg egész szezonra kidőlt, Matip meg a sorolat terhelést egyáltalán nem bírja, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a hétvégén is a félidőben le kellett őt cserélni, a szerdai rangadón a játéka kérdéses, és bár Klopp annyit mondott, hogy csak elővigyázatosságból szedte le, mert csak a háta begörcsölt, ilyen bizakodó volt meccsek után Jotaval és Thiagóval is és számukra is több hónapos kihagyást várt a reménykeltő nyilatkozat után.

Ezzel szemben a Tottenham sérült listája jóval rövidebb, Lamela fog hiányozni és Bale játéka kérdéses, de egyikőjük sincs benne a jelenlegi Mourinho csapat legjobb 11ébe. Mourinho taktikája nagy csapatok ellen, és főleg idegenben adott, masszív védelem, nagyon gyors kontrák, Kane és Son jelenlegi formája valami elképesztő, jóformán ketten viszik a hátukon az egész csapatot. A hétvégi meccsükön bár ők is ikszeltek, mint a Liverpool, a játékuk mégis valamivel élesebb, koncentráltabb volt, hiszen mégis csak az EL-ben gyengébb képességű csapatokkal játszodtak, ahol több rotálási lehetősége volt a portugál szakvezetőnek, mint Kloppnak.

A két csapat sérült listáját, fizikai állapotát, pályán mutatott játékát figyelembe véve, nem tudom elképzelni, hogy ezen a mérkőzésen egy gólnál nagyobb arányú győzelem legyen a hazai oldalról nézve.

Liverpool - Tottenham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp