Peter Bosz csapata egészen fenomenális formában van ebben a szezonban. Az Európa Ligában hat mérkőzésen 15 pontot szerezve szinte hibátlan mérleggel nyerték a csoportjukat és a pár nappal ezelőtti sorsoláson megkapták a svájci Young Boys-t így bizakodóak lehetnek a folytatást illetően is. A bajnokságban pedig még inkább csoda amit a csapat művel, hiszen úgy vezetik a tabellát 11 fordulót követően hogy még nem találtak legyőzőre. Ami érdekes és egyben különösen nagy eredménnyé teszi ezt hogy a kettős terhelés abszolút nem nyírja ki a csapatot, pedig sérülések is rendre nehezítik a holland mester dolgát. A Leverkusen mindezek ellenére bombaerős, támadójátékuk annyira effektív hogy nem nagyon lehet felvenni így velük a versenyt. A mindenkire veszélyes Hoffenheim ellen az előző fordulóban négy gólt szereztek Bailey duplájának köszönhetően, legjobb góllövőjüket így pihentetni is tudták Alario személyében akinek csak szűk 25 perc jutott. Bosz próbálja tehát forgatni is a csapatot és eddig ezt nagyon jól csinálja hiszen nem látszik hogy fogyna az "üzemanyag". Két mérkőzés maradt már csak hátra a 2020-as esztendőből, aztán egy jó két hetes pihenő következik így meglehet nyomni még ezt a kétszer kilencven percet. A könnyebb meccs egyértelműen a mai Köln elleni lesz, hiszen utána a Bayern ellen fejezik be az évet.

A Kölnre lehet mondani hogy gyenge formában lenne miután legyőzte a Dortmundot? A válasz nem, viszont minden csapatnak kijöhet egyszer a lépés és itt pont erről volt szó. Utána a Wolfsburg lefocizta őket és a Mainz ellen is meleg volt a pite, de végül jól jöttek ki a dologból egyet leszámítva hogy elveszítették Duda-t aki a kanadai táblázatot vezeti a csapatnál(2 gól 2 assist). Lélegzetvételnyi előnybe kerültek az üldözőikkel szemben, de a pontjaikat ma szerintem nem fogják tudni szaporítani.

A Leverkusen minden fronton erősebb, győzelmüket várom annak ellenére hogy ez a legutóbbi három kölni kirándulás alkalmával nem sikerült nekik.

Tipp: 0-3

1. FC Köln - Bayer Leverkusen: Bayer Leverkusen szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp