A Leeds játékát élmény nézni, más kérdés, hogy bent lehet-e vele maradni, ha nem lövik be kellő hatékonysággal a helyzeteket, hátul pedig nem elég határozottak. Ezt majd az idő eldönti, de Bielsa nem változtat, ő egy játékra tanítja meg a csapatát, azt nagyon tudják, de mindig arra lehet számítani tőlük. Hátul középen lesz hiányzójuk, hiszen Koch és Llorente sem elérhető, így ott kényszermegoldás lesz, de Ayling a West Ham ellen jó volt azon a poszton, így óriási érvágás nem lesz így ez a hiányzás.

A vendégeknél a Covid-krízis után újra egyre többen elérhetők, talán nem kell majd Haydennek középhátvédet játszania. Viszont kihagytak két hetet, maradtak el edzések is, a West Brom ellen a második félidőben látszottak kisebb erőnléti gondok.

Ami ezt a meccset eldöntheti, az a stílusok közti különbség és az ebből adódó match-up előny a hazaiaknál. A Steve Bruce csapatok nem arra vannak felépítve, hogy labdabiztos passzokkal felhozzák a labdát, ez a Newcastle sem. A Soton letámadását annyira nem tudták kezelni, hogy 60 percig a félpályát sem lépték át, mert nincs meg az a labdabiztonságuk, hogy egy jó letámadást kijátszanak. A Leeds ugyanazt játssza, mint a Soton, csak gyengébb védelemmel, de ha nem lesz nyomás a hátsó soron, ahogy azon a meccsen is kártyázhattak volna Bednarekék, akkor ez nem lesz tényező. Az előrevágott labdákat pedig Kalvin Phillips begyűjtheti és újraeloszthatja, amihez nagyon ért. A másik dolog a tempó különbség a két csapat között, a Leeds játékosok sprintben fognak zakatolni végig, míg a Castle játékosoknál kérdéses az erőnlét, amit az előző meccsen láttam, azok alapján 60-65 perc alatt felőrlik őket a hazaiak és futószalagon jönnek majd a helyzetek. Persze azokat be kell lőni és ezek megakadályozásához Darlow nagyon ért, de úgy érzem ez most a Bielsa csapat meccse lesz.

Leeds United - Newcastle United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp