Több sérülés is okoz problémát a hazaiak háza táján, ami nem jó előjel ezelőtt a meccs előtt. Egyrészről Masuaku sérülése miatt formációt kellett váltani, mert nincs olyan szintű középhátvéd, akit be lehet tenni középre, hogy Cresswell bejátszhassa a balszélt az 5-4-1-es felállásukban, se olyan balszélső, aki 1 az 1-ben tudná helyettesíteni Masuakut. Így jött a 4-2-3-1, ami még egy támadó középpályást hozott a géppuskalábú Benrahma személyében, aki kicselez bárkit, de taktikailag kevésbé fegyelmezett, ami a védekezésnek nem tesz jót. A támadásokat segíthetné, ha nem hiányozna Antonio, aki a PL egyik legjobb egyszemélyes támadósorává fejlődött, hihetetlen mi munkát végez. Haller közel sem az a szint, se nem annyira gyors, se nem annyira erős, ráadásul hanyattesik a lábában a ziccerekben, neki nem sok haszna van elöl. Így egy fellazult védelem, de cserébe nem annyira veszélyes támadósor jellemzi a kalapácsosokat. Pontrúgásokból ettől függetlenül pazar, amit mutatnak, de úgy gondolom ilyen téren a Palace is rendben van, őket nem verik meg ezzel a fegyverrel, mint az Aston Villa-Leeds kettőst az utóbbi hetekben.

Hodgson sem változik, bekkelés ezerrel és kontratámadások egy erős szélső játékkal. Townsend nagyon jó volt eddig idén, de kikerült a csapatból mert védekezésben Schlupp hasznosabb és a balszél kellett a trükkös Ezének, két támadóbb felfogású szélt pedig nem enged meg az öreg róka, így nem maradt hely neki.

Ami ezen a meccsen dönthet, az a támadó játékosok közötti különbség. A van Aanholt-Eze-Zaha trió a balon a PL egyik legerősebb balszárnya, főleg, hogy pazar formában vannak. Ráadásul Coufal lesz velük szemben, aki egy masszív iparos, de trükkös gyerekek ellen nem szeret játszani mert csúnyán befűzik. Ebből a csörtéből legalább egy gólt kapnia kell a hazaiaknak, viszont az ő támadópotenciáljukban már kevésbé bízok a középen és hátul is keményen bekkelő, masszív játékosokkal felálló vendégek ellen. A DNB vendéget is kiveszem majd, szerintem jó esélye van ezen a meccsen Hodgsonéknak.

West Ham - Crystal Palace: Dupla esély - Dupla esély tipp