Szép lassan minden végső győzelemre esélyes játékos bemutatkozik a világbajnokságon, a keddi nap utolsó meccsén a világranglista 9.helyezett Dimitri Van den Bergh is bemutatkozik. A belga nagyszerű formában van. Első nagy PDC-s trófeáját tudta nyerni júliusban a World Matchplayen ahol Aspinallt, Durrantet, Lewist és Andersont is helyben hagyta. A Grand Slam of Dartson is hatalmasat küzdve sokáig jutott és az elődöntőben kapott csak ki Wadetől döntő legben 16:15-re. Ezt követően a Players Championship Finals hamar véget ért a számára de hibáztatnia magát kár lenne hiszen egy bombaformában levő Searle verte meg 100 feletti átlaggal és 50%-os dupla mutatóval. Ifjúsági vb-t már nyert és most akár itt is nagyot alkothat, nem szokása kiesni az elején underdogok ellen, kétszer is csak a negyeddöntőben sikerült megállítani őt az utóbbi három évben.

Lim bácsi megköszönheti Humphriesnek hogy itt tud lenni még egy kicsit a világbajnokságon. Nem kezdett valami jól a szimpatikus szingapúri miután az első szettben a kiszállókkal volt nagy gondba, a másodikban pedig már a "tömeg" sem jött 83-as átlaga egyetlen legre volt elég. Ezt követően picit emelni tudta a színvonalat ami persze elengedhetetlen egy vb-n 90 alatti átlaggal nyerni nem nagyon lehet, de sokkal inkább az angol hathatós segítségével sikerült a csoda, a fordítás. Humphries a zsinórban három elbukott szettben 30x próbálkozhatott duplával befejezni a leget de ő azt csak négy alkalommal találta el ami botrány, ilyenre példa nem is tudom mikor volt utoljára a vb-n.

Lényeg a lényeg Lim bácsi továbbjutott de 90-et sem elérő átlaga nem hiszem hogy elég lenne a belga ellen, főleg ha van den Bergh kezdheti a meccset és csak egy szettben kell elvenni Lim kezdését.

Tipp: 3-0

van den Bergh, Dimitri - Lim, Paul: Correct Set Score - Pontos Eredmény tipp