A nevek alapján akár a rangadó jelző is helytálló lenne a cseh élvonalban a mai évzáró Plzen - Slavia P. összecsapásra, hiszen az elmúlt 6 évben, igazságosan elosztva, 3-3 bajnoki címet nyertek.

A hazai együttes az utóbbi hetekben elég ramaty formában van, utolsó hat bajnokijából csupán egyet tudott győzelemmel zárni, a megszerezhető 18 pontból, négyet sikerült begyűjteni.

A sorozatos botlások miatt a 6.helyre estek vissza. Hazai környezetben eddig meggyőző volt a Plzen (5-0-1), többek között a Sparta P. csapatát is legyőzték (3-1).

A legutóbbi fordulóban kiállított jobbhátvéd Havel, és a sérült Kopic kivételével mindenki hadra fogható, így két gólfelelős, a 6-6 gólnál járó, Beauguel-Cermak duó is.

Veretlenül listavezető a címvédő Slavia gárdája, amely tucatnyi bajnokiján szerzett 32 pontot, ezáltal jelentős előnyt felhalmozva. A remek bajnoki szereplés értékét növeli, hogy közben az EL csoportköréből is továbbjutottak, így minden szempontból sikeresnek nevezhető az ősz számukra.

Valamennyi bajnokijukon betaláltak, lőtt gólok tekintetében is kiemelkednek, egyedüliként a mezőnyben már harminc felett járnak.

Gólszerzés terén is egységes csapatról beszélhetünk,  a 7 találatot jegyző szenegáli Sima mellett, már 13 játékos iratkozott fel a góllövőlistára.

Említésre méltó hiányzó egyedül a csatár poszton bevethető horvát Musa, de ő már hetek óta harcképtelen, hiánya nem mérvadó.

A pillanatnyi formákat tekintve mindenképpen a fővárosi együttes az esélyesebb, azonban a hazai pályán eddig jól helytálló Plzen egy gólra mindenképpen jó lehet. Ebből fakadóan az éllovasnak egynél több gólra lesz szüksége a mai napon, ha győzelemmel szeretné zárni az évet.

Viktoria Plzeň - Slavia Prága: Slavia Prága által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp