A hétfő esti nyitómeccsen két, jelenleg viszonylag hátrébb rangsorolt játékos csap össze, de egy Anderson - Suljovic összecsapás mindig tartogat izgalmakat. Mindketten 3:1-es második körös győzelemmel érkeznek a meccsre és mindkettejüknek van miért bizonyítani. Egyikőjük szezonja sem sikerült ugyanis túl fényesre, egyre lejjebb csúsztak a ranglistán és nagyon rég voltak ilyen mélységekben. Ennek az oka lehet a kialakult helyzet is, vagy olyan ok amiről nem tudunk, de kétségtelen, hogy mindketten gyengébben játszanak annál, amit amúgy tudnak.

Gary a lett Razmát győzte le, tűrhetőnek mondható 97 körüli átlaggal. Nem volt elégedett a skót a játékával, de vb első meccsére tökéletesen elég volt, Suljovic ellen viszont már erősebb játék kellhet.

Suljovic 98-as átlaggal verte Edgart, biztatóan játszott és voltak szép pillanatai, főleg a hozzá képest sok 180.

Nagyon jól ismerik egymást és játszottak már pár nagyon fontos meccset, ahol rendre szoros végeredmények születtek. A két évvel ezelőtti World Matchplay döntőn majdnem holnaputánig játszottak, de végül Garynek sikerült breakelnie egyet és maratoni csatában verte az osztrákot. Játszottak még ezenkívül szoros meccseket a Grand Slamen, illetve a Bajnokok Ligájában is. Két olyan játékosról beszélünk, akik bőven top 5 dartsra képesek és ha egyikük jól játszik, akkor magával húzhatja a másikat is. Egyikőjük sincs csúcsformában, ezért nem gondolom, hogy sima meccset hoznának, lesznek bőven hullámhegyek és völgyek és akár egy döntő szettes ütközetbe is belenézhetnek Garyék.

Anderson, Gary - Suljovic, Mensur: Szettek száma - Felett/alatt tipp