Érdekes összecsapásra van kilátás, hiszen kevesen fogadtak, hogy a holland Duijvenbode vagy az angol Hunt nyolcaddöntős lehet a világbajnokságon. De ez most megtörtént, hiszen mindkét játékos kiemelt versenyzőt búcsúztatott. Kettőjük közül holland játékosnak volt nehezebb útja. Mindketten a feltörekvő fiatalabb generáció tagjai, és még egy közös vonás, hogy második fellépésükre készülnek Londonban. Már elérték legjobb szereplésüket. Forma és magasabb színvonal holland malmára hajtja a vizet, de az angolt sem szabad félvállról venni.

Duijvenbode idén szintet lépet és egy kedveltető figura, aki szint visz a darts mezőnybe. VB szereplést figyelve, sikerült egy korábbi győztest már kipipálni, Cross búcsúzott. Végig izgalmas, magas színvonalú összecsapás után holland továbblépés született. Játékelemeket vizsgálva ezen a mérkőzésen tömeggel nem lesz gond, simán küldi a dupla triplás köröket. A kiszálló eredményét fel kell turbózni, mert itt bajban lehet. Eddig lejátszott mérkőzésin mind nagyon szorosra sikeredett, de a végén csak sikerült továbblépni, tehát mentálisan nagyon egyben a holland, amire nagy szüksége lesz itt is. 180-ak jobban sülnek és újabb holland játékos van születőben.

Hunt teljesítménye is megsüvegelendő, először Ashtont pipálta ki, igaz női játékos ellen nem mindig kedvező játszani, ez megfigyelhető volt a mérkőzésen. Majd Hughest is legyőzte. Hasonlóan holland játékoshoz itt is a kulcs a kiszállózáson lesz. Tömegben szerintem elmarad Duijvenbode teljesítményéhez.

Összegezve könnyed holland győzelmet preferálok, ahol Hunt 1 vagy jobb esetben 2 szettet tud csak elcsípni. Duijvenbode uralni fogja a kimenetelt és a kiszállózásnál nem remeg meg akkor sok izgalom nem lesz tapintható.

van Duijvenbode, Dirk - Hunt, Adam: Szett hendikeppel - Hendikep tipp