Egy beteg formában lévő holland és az idei szezon második felében gyengébb teljesítményt nyújtó 3x BDO világbajnok csap össze a negyeddöntőbe kerülésért.

Dirk van Duijvenbode idén lépett be igazán a darts világába, nem tudom honnan rakta össze ezt a teljesítményt, de parádésan játszik az idei világbajnokságon. Az első körben azért Cross ellen szoros meccse volt, de a 90-91-es átlag és a 3:2 ellenére mondhatni kétség nem fért a győzelméhez. Valamiért olyan a játéka, hogy végig tudod, hogy behúzza az adott leget-meccset. Adam Hunt ellen parázs meccset toltak, ugyanis Hunt is remekül játszott, 145-ös kiszállóval megnyitotta a meccset, amire Duijvenbode egy 170-nel egész gyorsan válaszolt. Végig remekül játszott a holland és 105-ös átlaggal zárta a meccset. Mind a tömeg, mind a kiszállók nagyon rendben van a hollandnál és Durrant személyében verhető ellenfelet is kapott.

Glen Durrant sajnos benyelte korunk betegségét és azóta nem találja a helyét a színpadon. Vannak szép momentumai, Baggish ellen is volt 107-es átlaggal nyert szettje, de összességében nem az igazi az öreg. Mindig is nagy kiszállózónak számított, ami nem is sokat tompult, viszont a tömegben komoly elmaradásokat tud összeszedni, főleg ha egy Duijvenbode típusú játékos áll mögötte.

A bukik egy kicsit esélyesebbnek tartják a hollandot, ami a látottak alapján nem meglepő. Duijvenbodet nem igazán zavarja az esélyesség terhe, Hunt ellen masszív favoritként szettet sem engedett ellenfelének. Kicsit szorosabb meccsre számítok Duzza ellen, de ahogy láthattuk, hogy Cross ellen sem remegett meg Duijvenbode attól, hogy nagyon közel van az ellenfél, az esetleges kulcs szitukban szerintem most sem fog. Eddig a vb-n jellemezte az, hogy jókor dobja meg a jó duplákat és a 100+os kiszállókat. Ha ez így folytatódik, könnyen túlléphet angol ellenfelén.

van Duijvenbode, Dirk - Durrant, G: Match Odds - Mérkőzés tipp