Na, még ilyen sem volt eddig, hogy én, az FC Liverpool szurkolója éppen a városi rivális "Neverton" meccsére írjam az év első focielőzetesét. Most, amolyan már "csakazértis" alapon, ezt is megteszem, hiszen jobb később, mint soha. Természetesen nem csak ez az évkezdeti "csakazértis" miatt írok focielőzetest az Everton FC - West Ham United élvonalbeli angol mérkőzésre, hanem jelentősnek nevezhető okom is van ezt tenni.

Például az már eléggé jelentős ok, legalábbis szerintem az, hogy az Everton FC nagyon jó formában van, az eddig szerzett 29 pontjával 3. helyezett a Premier League tabelláján és amennyiben Carlo Ancelotti menedzser csapata nyerni tud majd saját otthonában, akkor 29-ről 32-re emelkedik pontjainak száma és az Everton FC előrébb lép a 2. helyre az angol élvonalbeli tabellán. Ráadásul úgy lehet 2. helyezett az Everton FC, hogy ugyanúgy 32 pontja lesz, mint az éllovas FC Liverpoolnak, s csak a rosszabb gólkülönbség miatt kerül a városi riválisa mögé. A két csapat jelenlegi gólaránya: FC Liverpool +17 gól, Everton FC +7 gól. Van lehetőség arra is, hogy a West Ham United legyőzésével listavezetővé váljon az Everton FC, ám ehhez 10 gólnál nagyobb különbségű győzelem szükségeltetik. Az ilyesmi, persze, ugyan reális és nem lehetetlen, ám szerintem azért az mégis reálisabb forgatókönyv, hogy lehetőleg minél nagyobb gólarányú győzelmet arasson az Everton FC (3-0, 4-1, 5-1, 5-2, stb., ilyenek).

Szó volt arról, hogy nagyon jó formában van a liverpooli házigazda. Jelenleg a Manchester United az angol Premier League leginkább formában levő csapata, ám utána mindjárt az Everton FC következik. Ezen a téren a londoni ellenfél West Ham United a középmezőnyben van. Egészen pontosan 11. helyezett.

Némileg nehezítheti a hazaiak dolgát az, hogy nem minden játékos teljesen egészséges, ám szerintem ez sem lehet majd mentség a hazai siker esetleges elmaradására. Ugyanis sok megfelelő szinten helyettesíteni és meccset eldönteni képes focista áll Carlo Ancelotti menedzser rendelkezésére. Konkrétan arra gondolok, hogy ha Ancelotti mester cserejátékosai nem képesek (még, egyelőre) az élcsapatok játékosai elleni küzdelemre, azért még így is lényegesen jobb teljesítményre képesek, mint a középcsapat ellenfél játékosai.

Tipp: győz az Everton FC.

Everton - West Ham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp