Elég pikánsnak ígérkezik az esti etap második meccse, ahol a kicsit döcögő Price találkozik az eddig hibátlanul menetelő Mervyn Kinggel. Egyértelmű esélyesnek tartják a bukik a walesit, viszont King bőven beleszólhat ebbe és még a győzelme sem lenne számomra akkora meglepetés, sőt...

Price két rendkívül szoros győzelmen van túl, Jamie Lewis ellen simán hozta ugyan a döntő szettet, de egy 3:2-es győzelem mindig necces. Aztán Dolan ellen döntő szett, döntő legig húzták el Priceék és Dolan leolvadt ugyan, de nem volt az a lehengerlő Price sem. A torna előtt sokan esélyesnek tartották Gezzyt, én úgy gondolom, hogy King nagy erőpróba lesz és ezután könnyebb meccsei lehetnek a walesinek, ha ezt megoldja.

King remek játékkal jutott túl eddigi ellenfelein, Hoppot 100-as átlaggal és 44%-os kiszállóval verte, míg Sousa hiába dobott 103-as átlagot, szettet nem tudott fogni a vén rókán. King is 103-as átlagot hozott, de az 57%-os duplázása egészen kiemelkedő és a fontos pillanatokban mindig a helyén voltak a duplái (amin ez a játék múlik..).

Magabiztosnak érzem Kinget, míg Price az örök magabiztosság szobra és állandóan spanolja magát. King nem feltétlen szereti ezt a viselkedést és talán ezért is söpörhette ki Gezzy egy 6:0-val idén egy Players Championship versenyen. Azért attól rutinosabb és nagyobb játékintelligenciával rendelkezik King, hogy ezt megint benyelje és ha csak a saját játékával foglalkozik, akkor bőven partiban lehet az esélyesebbnek tartott ellenfelével. Nem lepődnék meg, ha King nyerne, de mindenesetre szoros meccset várok, ahol a vesztes is nyer legalább 2 szettet.

Price, Gerwyn - King, Mervyn: Szettek száma - Felett/alatt tipp