Idei utolsó elemzésem ez a mostani. Tanzániában ma még három mérkőzést rendeznek, kettőnél tudom elképzelni, hogy döntetlennel érjen véget, ez az egyik.

A 18.fordulóval folytatódik a szezon, ahol a hatodik helyezett Polisi Tanzania fogadja a harmadik Azam FC-t. A hazaiak eddig tizenhat, a vendégek tizenhét fordulón vannak túl, de ez a mostani már a második kör a bajnokságból.

Két olyan együttes csap össze, akik már legalább öt fordulója nem nyertek mérkőzést. A hazaiak öt, a vendégek hat fordulóval ezelőtt, hogy pontos legyek. Mindkèt együttes ezalatt az időszak alatt 4 döntetlent és egy vereséget jegyzett. Meg is lett az eredménye, hátrébb csúsztak a tabellán.

Motivációja mindkét csapatnak lehet a győzelemre, de szerintem a forma alapján kicsi az esélye. A Polisi 5-8-4-gyel, az Azam 8-5-3-mal áll.

A hazaiak otthoni formája 2-5-1, a vendégek idegenbelije 3-2-2. Mindkét együttes kevés gólos mérkőzéseket játszik az itt felsorolt talalkozókon.

Igazából egyik csapat sem rossz, csak hullámvölgybe kerültek. Nem jelenteném ki, hogy jobb valamelyik, annyira hasonlóan állnak.

Egymas elleni találkozóikon rendre Azam győzelem született, 0-0-3-as mérleggel állnak. Mindhárom találkozót 1-0-ra nyerték.

Remélhetőleg előjön az év vége érzés a csapatoknál, amikor is nincs nagy kedvük játszani. Nagy esély van a pontosztiszkodásra, ahogyan a szorzón is látszik. Szerintem kevés gólos találkozó lesz, a tippem 0-0 vagy 1-1. Aztán ha sok gólos iksz lesz, akkor sem csüggedek, a lényeg, hogy jöjjön a döntetlen.

Polisi Tanzania FC - Azam FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp